DISCORDIE şi ÎNGRIJORĂRI la Băcioi. Localnicii, indignați de locul unde ar putea apărea o groapă de gunoi

Embed:

Locuitorii comunei Băcioi sunt indignaţi de iniţiativa primarului de a amenaja o groapă de gunoi în imediată apropiere de pământurile localnicilor. Oamenii susţin că acest lucru ar putea duce la urmări grave.

Petru Guţu a investit 40 de mii de lei în plantarea a 50 de hectare de viţă de vie. Acum bărbatul este îngrijorat de faptul că deşeurile care vor fi acumulate aici îi vor afecta recolta.

"Am venit să prăşesc butaşii că am plantat viţă de vie. O grămadă de cheltuieli, dar primarul nostru, al comunei Băcioi a venit şi a spus că degeaba lucrezi. Aici toate sunt cotele la oameni", a spus bărbatul.

Nemulţumirile şi îngrijorările bărbatului sunt împărtăşite şi de alţi locuitori ai comunei Băcioi, care locuiesc în apropiere de locul în care urmează să fie amenajată groapa de gunoi:

"Toată apa care vine de acolo, vine pe aici şi vine drept la noi în vale, şi toată murdăria de acolo din deal o să vină toată în vale aici. Şi ce o să iasă?"

"Toată murdăria ceea o să vină peste noi. Nu, categoric, nu".

"Acolo este livadă, acolo trebuie să mănânce poamă. Gunoiul nu trebuie să fie acolo, acolo copii se duc cu vaca, copii joacă acolo."

Consilierii locali susţin că decizia a fost luată de primar şi câţiva consilieri apropiaţi acestuia, fără a fi discutată în cadrul Consiliului.

"Noi suntem consilieri şi ar trebui să ştim despre astfel de dispoziţii şi, totodată, toate amenajările, tot ce se petrece în Băcioi, ar trebui trecut prin consiliu. Ceea ce ţine de dispoziţia lui, eu socot că este despărţirea atribuţiilor de serviciu", a menţionat Valeriu Celcinschi, consilier. 

Primarul nu a fost de găsit pentru a argumenta decizia luată, în schimb, viceprimarul comunei a declarat că totul a fost făcut conform prevederilor legale.

"Este comisia aprobată de primar, membrii consiliului, specialişti din cadrul primăriei şi s-a decis a aproba lichidarea celor zece platouri şi concentrarea acestora într-un singur platou", a conchis Vasile Toderaşcu, viceprimarul comunei Băcioi.

Reprezentanţii Inspectoratului Ecologic de Stat au declarat că s-au autosesizat pe marginea acestui caz şi urmează să efectueze o vizită de lucru la locul unde va fi groapa de gunoi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu