Dirk Schuebel: Lupta împotriva corupţiei din Moldova este ineficientă

"Cel mai mare neajuns al Republicii Moldova este este lupta ineficientă împotriva corupţiei din țară. Sunt mai multe de făcut în viitor, iar noi suntem aici pentru a vă ajuta cu o serie de proiecte în acest sens". Declaraţia aparţine ambasadorului Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, şi a fost făcută pentru Moldova.org.

Potrivit oficialului, Moldova este pe drumul cel bun în cea ce priveşte implimentarea reformelor însă, mai este mult de muncă. "Sunt câteva domenii în care Republica Moldova a înregistrat un progres bun. Strategia de reformă a justiției este gata să înceapă și să fie pusă în aplicare, dar trebuie să lucrăm ca acest lucru sa fie făcut corect. În sectorul energetic al Moldovei a fost înregistrat un progres bun, în timp ce s-a alăturat legislației UE prin angajamentul de a pune în aplicare ofertele de energie. Credem că Moldova este pe drumul cel bun, dar desigur mai este multă muncă", a spus Dirk Schuebel.

De asemenea, oficialul s-a arătat convins că majoritatea fondurilor Uniunii Europene sunt folosite corect.

"O majoritate absolută a fondurilor noastre sunt utilizate corect. Avem, de asemenea, mecanismul de securitate destul de bun pentru proiectele noastre. Pentru bugete este o listă întreagă de condiții: plătim fondurile în tranșe diferite și nu plătim următoarea tranșă în cazul în care un întreg set de condiții nu au fost îndeplinite. Deci, putem controla acest lucru, am aplicat deja această măsură într-un caz în care nu am plătit fonduri pentru un an, dar am plătit cu un an mai târziu, atunci când condițiile au fost îndeplinite", a conchis ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel.

Amintim că Publika TV a încheiat, vineri, campania "Nu dau, nu iau mită". Cea mai coruptă instituţie din ţară a fost selectată în cadrul unui sondaj de către telespectatori. Potrivit rezultatelor, cel mai corupt domeniu a fost ales Justiţia. Totodată, ambasadorul SUA în Moldova, William Moser, a declarat, pentru Publika TV, că Moldova trebuie să aibă un sistem de luptă împotriva oficialilor corupţi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu