Dirk Schuebel: Găgăuzia este foarte bine integrată în Moldova şi nu va putea supravieţui din propriile resurse

Găgăuzia este foarte bine integrată în Republica Moldova şi beneficiază de un statut foarte extins de autonomie. În ceea ce priveşte o posibilă  independenţă, UTA Găgăuzia ar avea mari dificultăţi de a supravieţuire din propriile resurse. Declaraţiile au fost făcute de şeful Delegaţiei Europene la Chişinău, ambasadorul Dirk Schuebel, pentru Europa Liberă.

"Consider că Găgăuzia beneficiază de o autonomie foarte extinsă, garantată de acordul din 1992. Aşa că înţeleg cu greu ce altceva ar dori Găgăuzia, mai ales că ar avea mari dificultăţi de a supravieţui din propriile resurse dacă această tendinţă va continua. Consider că Găgăuzia este foarte bine integrată în Republica Moldova, în acelaşi timp beneficiind de un statut foarte extins de autonomie. Cred că situaţia este bună aşa cum este ea acum, dar, evident, fiecare e în drept să-şi exprime punctul de vedere", a spus Dirk Schuebel. 

Publika.md aminteşte că, acum trei zile, un grup de cetăţeni ai Găgăuziei au adunat 5000 de semnături necesare pentru iniţierea unui referendum pentru desprinderea de Moldova. Lista de semnături a fost prezentată Adunării Populare, care va demara acţiunile ulterioare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu