Directorul unei întreprinderi municipale din Bălţi, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Embed:

Directorul Întreprinderii municipale "Gospodăria locativ-comunală" din Bălţi este cercetat penal pentru abuz în serviciu. El este acuzat că a vândut propriile maşini întreprinderii pe care o conduce, la preţul de aproximativ 400 de mii de lei. Deocamdată, anchetatorii nu au evaluat valoarea prejudiciului adus bugetului local.

Angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie spun că directorul întreprinderii municipale din Bălţi a folosit un intermediar în aceste tranzacţii.

"Dumnealui a instrăinat două automobile care se aflau în proprietatea sa prin intermediul unui intermediar întreprinderii Gospodărie Locativ Comunală pe care tot el o conduce", a declarat şeful Direcţiei urmărire penală nord, Centrul Anticorupţie, Ghenadie Potlog.

Directorul întreprinderii a refuzat să comenteze acuzaţiile.

"După ce va fi finalizată urmărirea penală vă vom aduce la cunoştinţă toate rezultatele", a spus Andrei Ciornâi.

Aleşii locali s-au arătat indignaţi de faptul că directorul întreprinderii a abuzat de funcţia sa, în interese personale.

"Desigur, Consiliul Municipal este prejudiciat, deoarece banii sunt publici, ei aparţin oraşului. Dacă nu Consiliul Municipal se va adresa în instanţă, pentru că majoritatea sunt membri PCRM, aşa cum şi directorul acestei întreprinderi, o poate face oricare locuitor din Bălţi", susţine consilierul PSRM, Alexandr Nisterovschi.

Consilierii comunişti spun însă că acuzaţiile ce îi sunt aduse managerului întreprinderii municipale au un caracter politic.

"Nu e secret că noi suntem în ajun de alegeri parlamentare şi sunt metode legale şi ilegale folosite. Nu este exclus că ni se deschid şi dosare penale", a menţionat consilierul PCRM Serghei Strul.

Consiliul Municipal Bălţi va examina cazul directorului întreprinderii la următoarea şedinţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu