Directorul unei companii farmaceutice, despre medicamentele compensate: Este o decizie bună pentru cele mai defavorizate pături ale populației

Reforma fiscală, care a fost implementată de către Guvern în 2018, are un efect pozitiv asupra economiei naționale. O spune Iurie Bezer, directorul unei companii farmaceutice din ţara noastră. Într-un interviu acordat pentru pavelzingan.md, Bezer a declarat că:

"Modificările în legislația fiscală, operate în vara anului trecut, au un efect pozitiv, în special în domeniul fiscal. Compania noastră a resimțit din plin reducerea poverii fiscale, iar acest fapt ne-a permis să fim mai competitivi pe piață".

Totodată, Iurie Bezer a fost întrebat despre medicamentele, care au fost compensate de stat în proporţii de 100%.

CITEŞTE ŞI: VESTE BUNĂ! De la 1 februarie 2019, TOŢI cetățenii vor beneficia de medicamente oferite gratuit

«Este un pas important. Aproape o treime din farmaciile noastre sunt deschise în satele Moldovei. Este o decizie benefică pentru cele mai defavorizate pături ale populației», a declarat Bezer.

Mica reformă fiscală, care a fost adoptată în 2018 prevede ca minimul de existență să nu mai fie impozitat. Totodată, angajatorul achită doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum era până acum. Reforma mai conține și limitarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri din partea instituțiilor de drept.

CITEŞTE ŞI: Parlamentul a votat în lectură finală pachetul de legi pentru reducerea impozitelor şi creşterea veniturilor populaţiei


 

Lasă un comentariu