Directorul teatrului Licurici, Titus Jucov, şi-a comandat monument pentru locul de veci fiind încă în viaţă

Embed:

Titus Jucov a fost cel care, alături de alte personalităţi din muzică şi teatru, şi-a comandat monument pentru locul de veci fiind încă în viaţă. Artistul nu a făcut un secret din acest lucru şi chiar făcea glume pe această temă.

Valeriu Popovici este sculptorul căruia artiştii i-au comandat monumentele pentru propriile morminte. El ciopleşte monumente funerare de mai bine de 20 de ani. Artistul spune că, în ultima perioadă, tot mai mulţi oameni preferă să facă această comandă atunci când încă sunt în viaţă.

"Pentru familia Valentieni Cojocaru monumentul este pus. Pentru Dabija, bun muzician. La Mihai Dolgan, compozitor, la fostul judecător de la Curtea supremă, domnul Panov", a menţionat Popovici.

Lui Titus Jucov i-a venit această idee după ce, acum câţiva ani, a fost la un pas de moarte. Artistul a vorbit cu umor despre decizia pe care a luat-o. "Existenţa noastră pe pământ este atât de efemeră, importantă pentru sufletul nostru. Eu am scris şi un vers, am un garaj şi vreau să-l vând, ca să-mi fac mormânt. Într-adevăr am avut un garaj pe care l-am vândut şi preţul acestui garaj... se duc banii. Cinci mii de euro", povestea Jucov.

Un împătimit al teatrului şi un păpuşar de vocaţie, Titus Jucov a devenit o figură emblematică printre artiştii din ţara noastră. A montat spectacole nu doar la Chişinău, ci şi la Craiova, Kiev, Moscova şi Sankt-Petersburg. Pentru talentul de regizor, i-au fost acordate mai multe titluri, printre care cel de maestru emerit al artelor din Moldova, Medalia „Meritul civic”, Ordinul „Gloria Muncii” şi Medalia „Mihai Eminescu”.

Publika.md menţionează că directorul teatrului "Licurici", Titus Jucov, s-a stins din viaţă, ieri, în jurul orei 21:00. Acesta murit după ce s-a întors dintr-o deplasare de peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu