Directorul şi managerul unor companii petroliere, pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari

Embed:

Directorul, împreună cu managerul regional al unor staţii PECO au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru corupere activă în proporţii deosebit de mari. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată.

Potrivit rechizitoriului, în luna ianuarie 2017, inculpaţii, care acţionau în complicitate, i-au oferit unui inspector superior al Agenţiei pentru Protecţia Consumatorului (APC) taxe de protecţie pentru a ignorara plângerile consumatorilor, precum şi pentru "controale superficiale" la cele 22 de staţii PECO pe care aceştia le reprezentau.

În total, pentru aceste servicii, inculpaţii i-au oferit angajatului APC 220.000 lei pentru o perioadă de un an, stabilind achitarea sumei în rate, a câte 55.000 de lei trimestrial.

Aceştia au fost reţinuţi acum două luni, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 6 pînă la 12 ani închisoare cu amendă de pînă la 8000 unităţi convenţionale.

Urmărirea penală în privinţa inspectorului APC şi unui alt petrolist, care intermediase tranzacţia ilegală şi care la fel au fost reţinuţi în acest caz, urmează în scurt timp să fie finalizată şi transmisă spre examinare instanţei de judecată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu