Directorul onorific al INFP a făcut anunţul! Când va avea loc următorul CUTREMUR MAJOR în România

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a participat la un simpozion ştiinţific organizat de Societatea Română de Geografie, Filiala Vrancea. Seismologul a vorbit cu această ocazie despre viitorul mare cutremur prognozat în România. 

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a ţinut să liniştească populaţia ţării cu privire la următorul mare seism care va avea loc în România, scrie adevarul.ro.

Deşi a fost descoperit încă un sistem pentru aflarea din timp a cutremurelor, studiul lui Gheorghe Mărmureanu asupra viitorului cutremur a fost bazat pe calcule istorice despre marile seisme, care arată că marile cutremure provenite din zona Vrancea au avut loc la intervale de 37 de ani, 64 de ani sau 102 ani.

"Există o anumită distanţă în timp, egală pentru toate. Urmează ca marele cutremur să fie după 2040. Asta este. Există o realitate fizică. Dacă socotim 64 de ani de la cutremurul din 1977 rezultă 2041. Acesta este marele cutremur care poate fi în Vrancea. Nu o spun eu, asta rezultă din calcule. Nu poate fi un cutremur mai devreme, dar nu aş vrea să fiu director atunci la institutul pe care îl conduc acum", a spus la Focşani Gheorghe Mărmureanu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu