Directorul Moldsilva, Ion Lupu, petrece astăzi "O ZI CU PUBLIKA.MD" Live text şi foto

(UPDATE 21.20) Directorul Moldsilva, Ion Lupu, a ajuns acasă.

(UPDATE 19:45) Ion Lupu este deja la sala de sport unde joacă badminton. Lupu spune că practică acest sport de opt ani, de 5 - 6 ori pe săptămână.

(UPDATE 19:20) Ion lupu şi-a încheiat ziua de muncă. Acesta a venit acasă, iar ulterior va merge la sala de sport.

(UPDATE 18:45) Potrivit directorului Moldsilva, lupta cu numărul extrem de mare de vulpi ar putea începe prin vânarea acestora. Mai mult, Lupu spune că va adresa Academiei de Ştiinte cu o întrebare privind viitorul zimbrilor de la Pădurea Domnească, care spune Lupu, provoacă cheltuieli anuale de circa 500 de mii de lei. Mai mult, aceştia nici nu pot fi răspândiţi în păduri, pentru că sunt agresivi.

(UPDATE 18:30) Ion Lupu declară că vânătoarea de cerbi ar putea fi interzisă în următorii patru ani, şi asta pentru a mări numărul acestora. Directorul Moldsilva a mai menţionat că cerbii care se vor naşte în Ocolul silvic Mândreşti vor fi răspândiţi în pădurile din Moldova.

(UPDATE 17:20) Ion Lupu are o întrevedere cu preşedintele raionului Teleneşti, Boris Burcă. Cei doi discută despre împădurirea suprafeţelor lăsate în paragină. Astfel, Burcă urmează să prezinte directorului Moldsilva lista terenurilor din raion pe care pot fi plantaţi copaci.

(UPDATE 16.20) Potrivit directorului Ocolului silvic, Vasile Iliescu, cerbii au fost adusi din România, pentru a crea o bază pentru reproducerea acestora şi în Moldova. În acest an, în luna mai, vor apărea primii pui de cerb. Iliescu a declarat că Ocolul este asigurat cu toate condiţiile necesare, ba mai mult, acesta este păzit şi de lupii care ar putea să atace.

(UPDATE 16:00) În ocolul silvic Mândreşti sunt 27 de cerbi.

(UPDATE 14.30) Ion Lupu este în drum spre Ocolul silvic Mândreşti din raionul Teleneşti.

(UPDATE 14:10) Directorul Moldsilva este de părere că aplicarea unor amenzi de nivelul miilor pentru cetăţenii care organizează picnicuri în zole ilegale şi aruncă gunoiul în pădure, ar fi o soluţie pentru combaterea acestui fenomen.

(UPDATE 14:00) Lupu declară că restaurantele şi casele construite în pădurile din ţara noastre sunt prevăzute de un proiect de lege aprobat în 2008. Potrivit actului, este permisă darea în arendă a suprafeţelor forestiere pentru recreere. Astfel, pe aceste terenuri pot şi construite obiecte uşor demontabile.

(UPDATE 13:45) Ion Lupu, directorul Moldsilva, semnează un Acord de colaborare între Ministerul Afacerilor Interne, Instectoratul Ecologic de Stat şi Asociaţia Vânătorilor, privind consolidarea capacităţilor şi angajamentelor comune de prevenire şi contracarare a delictelor ce afectează fondul forestier şi regnul animal.

(UPDATE 13:10) Directorul Moldsilva primeşte cetăţeni la audieri.

(UPDATE 12:50) Ion Lupu a plătit pentru prânz 100 de lei.

(UPDATE 12:30) Lupu şi-a comandat o ciorbă de legume şi o salată, de post. Directorul Moldsilva spune că vrea să slăbească câteva kg şi mănâncă foarte puţin.

(UPDATE 12:00) Ion Lupu merge să ia prânzul la un restaurant din Capitală. Acesta spune că ia masa de cele mai multe ori în oraş, întrucât soţia se află la Nisporeni. Deşi, spune el, uneori seara se apucă de gătit.

(UPDATE 11:15) Potrivit lui Lupu, din 1 aprilie 2012, eliberarea maselor lemnoase din păduri se va afectua numai în zilele de marţi şi vineri. În acest mod, va fi mai uşor de depistat defrişările ilicite. Şeful Moldsilva spune că, anual, se taie legal 700 mii de metri steri de lemn.

(UPDATE 10:30) Directorul Moldsilva vrea ca muncitorii sezonieri din ocolurile silvice să-şi primească banii pentru munca prestată prin intermediul Poştei Moldovei. Acesta spune că au existat cazuri când şefii ocolurilor nu au dat lucrătorilor toţi banii. Ion Lupu menţionează că a discutat deja cu Poşta Moldovei la acest subiect.

(UPDATE 10:15) Prejudiciul care a fost provocat statului, în 2012, prin tăierea ilicită a pădurilor, este de 145,2 mii lei, dintre care 116,6 mii au fost recuperate.

(UPDATE 10:00) Ion Lupu desfăşoară şedinţa operativă în cadrul Agenţiei "Moldsilva". În cadrul acesteia se discută despre tăierea ilicită a pădurilor. Potrivit şefului Secţiei pază, protecţia pădurii şi gospodaria cinegetică, Movileanu Sergiu, în 2012, cele mai mari suprafeţe de tăieri ilicite au fost în Hânceşti – 107 metri cubi şi Comrat – 97 metri cubi.

(UPDATE 09:45) Ion Lupu şi-a felicitat un coleg cu ocazia zilei de naştere. Este vorba despre Martîniuc Tiru, Consultant secţia fond forestier şi arii protejate, care împlineşte astăzi 50 de ani.

(UPDATE 09:40) Potrivit lui Lupu, asemenea întrevederi urmează să fie stabilite cu toţi preşedinţii de raioane, astfel încât, îndată ce va fi gata lista cu suprafeţele propuse spre împădurile, Moldosilva va înainta proiectul spre aprobare în Guvern.

(UPDATE 09:35) Proiectul, care are drept scop extinderea suprafeţelor împădurite din ţara noastră, se referă nu doar la persoanele private, ci şi la Administraţiile Publice Locale. În acest caz, Primăriile urmează să identifice terenurile care urmează a fi împădurite, iar Moldsilva urmează să identifice sursele pentru finanţarea lucrărilor în proporţie de 100%.

(UPDATE 09:15) Directorul Moldsilva are o întrevedere cu preşedintele raionului Ialoveni, Nicolae Andronache. Cei doi discută despre un proiect privind plantarea pădurilor private. Astfel, persoanele care au terenuri pe care ar fi dispuşi să le împădurească, Moldsilva va finanţa 70% din lucrările de pregătire a solului, proiectare şi plantare, iar persoana privată doar 30% şi ulterior se va ocupa de întreţinerea şi protejarea pădurilor.

(UPDATE 08:30) Ion Lupu spune că în ţara noastră este o problemă cu numărul mare de vulpi şi lupi. Potrivit acestuia, dacă pe o mie de hectare trebuie să fie două vulpi, acum la noi sunt 17. În total, numărul acestora ajunge la 5733. Numărul lupilor este de 70.

(UPDATE 08:20) Potrivit şefului Secţiei pază, protecţia pădurii şi gospodaria cinegetică, Movileanu Sergiu, de la începutul anului 2012, în Republica Moldova s-au tăiat ilegal 584, 3  metri cubi de pădure.

(UPDATE 08:00) Directorul Moldsilva a ajuns la biroul. Acesta audiază rapoartele şefilor de secţii privind situaţia la moment.

(Update 07:40) Ion Lupu a ieşit din casă. Acesta locuieşte la bloc, în sectorul Buiucani al Capitalei. Directorul Moldsilva a declarat că ziua a început cu gimnastică şi citirea presei. Maşina de serviciu a lui Ion Lupu este o Skoda Superb, cu numerele de înmatriculare RM G 107.


(07:03) Astăzi, 19 martie, are loc o nouă ediţie a emisiunii "O ZI CU PUBLIKA". Directorul Agenţiei "Moldsilva", Ion Lupu, este cel care va petrece această zi de luni cu publika.md.

Noi vă vom prezenta live text şi foto cu principalele activităţi ale şefului "Moldsilva". Iar miercuri, veţi putea urmări imagini video exclusive.

Vă invităm să lăsaţi, în comentarii, întrebările dvs. pentru Ion Lupu, iar noi vă vom oferi răspuns la ele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu