Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol a fost ELIBERAT

Embed:

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol a fost eliberat cu puţin timp în urmă. Informaţia a fost confirmată de directorul Liceului "Alexandru cel Bun" din Bender, Maria Roibu. De asemenea, au fost eliberaţi şi contabila liceului, şi şoferul, însă banii şi telefoanele le-au fost confiscate.

"Era de asteptat acest lucru, ei ştiu că noi primim salariul din Moldova. La Parcani am fost opriţi de un ofiţer, a mai venit un colaborator de la Vama mobilă. Era bine gândită operaţiunea, au început să caute prin maşină şi au găsit cei 110.000 de lei. Profesorii au de plătit facturile. Totul s-a tansformat într-un coşmar. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat, au vrut o provocare, dar nu le-a mers. Peste un timp erau vreo 10, 15 maşini. Au numărat banii afară. Ne-au ţinut afară 5 ore şi jumătate. Salariile profesorilor, telefoanele mobile şi aparatul foto au fost sigilate şi luate de vameşii transnistreni. La ora 18.30 am fost luaţi şi duşi la Tiraspol. La 19.30 am fost eliberaţi. Cetăţenii Moldovei sunt ostatici la ei acasă. Statul nostru, guvernul, preşedintele, trebuie să ia o atitudine serioasă", a declarat Ion Iovcev pentru Publika TV.

Publika.md aminteşte că, directorul liceului cu predare în limba română "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reţinut, astăzi, de miliţia transnistreană. Totodată, au fost reţinuţi contabilul instituţiei şi şoferul. Toţi trei se întorceau din Căuşeni şi au fost opriţi în localitatea Parcani, fiind învinuiţi de contrabandă.

Premierul Iurie Leancă le-a cerut reprezentanţilor Biroului pentru Reintegrare să întreprindă toate acţiunile necesare pentru a soluţiona problema.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu