Directorul gimnaziului-internat cercetat pentru trafic de copii este acuzat şi de tortură

Embed:

Directorul gimnaziului-internat, cercetat pentru trafic de copii, este învinuit şi de tortură. Pedagogul este suspectat că ar fi agresat periodic mai mulţi elevi ai instituţiei pe care o conduce.

Noile informaţii în acest dosar au fost oferite de poliţişti în cadrul audierilor publice organizate de Comisia parlamentară pentru educaţie.

"S-a stabilit în acţiunile directorului, s-au constatat acţiuni de tortură, comise în privinţă mai multor copii pentru nereuşite şcolare, pentru abateri disciplinare, sub aspectul săvărşirii acţiunii prevăzute de articol 76 din Codul Penal - "Tortură, tratament inuman şi degradant", a spus şeful adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Sergiu Olșanschi.

Dascălul a fost reţinut în luna septembrie într-o cauză penală în care un om de afaceri este acuzat de agresiune sexuală asupra unui elev. Pretinsul agresor a făcut cunoştinţă cu minorul orfan, în vârstă de 14 ani, prin intermediul directorului instituţiei de învăţământ. Pentru serviciile sale, pedagogul ar fi fost remunerat de omul de afaceri. Avocatul poporului pentru drepturile copiilor susţine că de mult timp a depistat nereguli în activitatea conducerii gimnaziului-internat. Maia Bănărescu a încercat să viziteze instituţia, dar accesul i-a fost restricţionat.

"Am avut probleme destul de serioase pentru a ajunge la aceşti copii, indiferent de statutul meu, că am dreptul de a intra în orice instituţia. Copii, într-adevăr, sunt foarte închişi, nu au deschiderea aceasta de a comunica",a spus avocatul poporului pentru drepturile copiilor, Maia Bănărescu.

Pe lângă investigaţiile procurorilor şi poliţiştilor, cazul este anchetat şi de o comisie a Ministerului Educaţiei, iar rezultatele activităţii vor fi făcute publice în data de 6 octombrie.

În acest dosar, omul de afaceri și directorul gimnaziului riscă până la 20 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu