Directorul general al British Petroleum îşi va prezenta demisia în zilele următoare

Embed:

Directorul general al companiei British Petroleum, Tony Hayward, îşi va prezenta demisia în zilele următoare. Potrivit ziarului britanic, Sunday Telegraph, el ar fi decis să demisioneze înainte de anunţarea rezultatelor semestriale ale grupului. Demisia lui Hayward se aşteaptă să fie discutată astăzi.

Potrivit BBC, decizia referitoare la demisia lui Tony Hayward va fi anunţată în următoarele 24 de ore. Iar cotidianul Times scrie că directorul BP îşi va anunţa demisia în următoarele zece săptămâni. Se crede că Hayward, care a fost criticat pentru modul în care a gestionat poluarea din Golful Mexic, va ajuta în acest fel grupul să-şi refacă imaginea, menţionează publicaţia. The Wall Street Journal scrie că, dacă demisia lui Hayward va fi acceptată, atunci Bob Dudley va fi noul director.

Compania petrolieră, care a înregistrat un profit în scădere cu 40 la sută, nu a comentat articolele din presa britanică. Săptămâna trecută, BP anunţa că Hayward va deţine în continuare funcţia de director general şi că se va bucura de sprijinul întregii echipe. Scurgerea de petrol din Golful Mexic a fost oprită, în cadrul unui test, iar dispozitivul care va stopa definiv deversările urmează să fie amplasat în săptămânile următoare.

loading...

Lasă un comentariu