Directorul executiv Expert-Grup: Sunt întreprinderi care activează în pierdere, iar salariile directorilor cresc an de an

Embed:

Salariile exagerate ale directorilor întreprinderilor de stat nu sunt argumentate, în condiţiile în care, în primele nouă luni ale anului trecut, 40 la sută dintre aceste companii nu erau rentabile. Constatarea aparţine invitaţilor emisiunii Fabrika. În opinia lor, salariile trebuie să se bazeze pe criterii clare de performanţă.

"Avem situaţii când intreprinderile activează în pierdere pe parcursul deceniilor şi nimic nu se întâmplă. Directorii nu sunt eliberaţi din funcţie, stau bine mersi, salariile cresc de la an la an. Înţelegerile dintre directorii executivi şi membrii consiliilor de administrare nu ar fi posibile fără aprobarea expresă a miniştrilor. Dacă nu există voinţă politică de a interveni nu va exista un control", a spus directorul executiv Expert-Grup, Valeriu Prohniţchi.

"E o intreagă împărăţie a sinecurelor care se oferă pentru băieţii buni din anturajul clanurilor politico-economice şi asta se face pe baza proprietăţii statului. Dacă guvernarea vrea să fie susţinută într-o situaţie de criză grea când se fac reforme, ea trebuie să demonstreze că este morală", a menţionat analistul politic, Igor Boţan.

Menţionăm că cel mai bine plătit funcţionar de stat, dintre cei care şi-au declarat veniturile, este, în prezent, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, cu un venit lunar de 44 de mii de lei. El este urmat în top de către directorul Agenţiei de Reglementare în Telecomunicaţii, Sergiu Sâtnic, cu 36 de mii de lei, şi de Guvernatorul Băncii Naţonale, Dorin Drăguţanu, care a declarat un venit salarial lunar de peste 34 de mii de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu