Directorul executiv al FMI prevede apariţia unei noi crize globale

Embed:

Declaraţie şoc a sefului FMI. Şomajul şi creşterea preţurilor ar putea provoca războaie interne. În cadrul unei conferinţe la Singapore, Dominique Strauss-Kahn a mai afirmat că lumea ar putea să se confrunte cu o nouă criză globală.

Dominique Strauss-Kahn a constat două probleme periculoase care ar putea genera o următoare criză globală. Una dintre acestea este relansarea economică neuniformă a ţărilor. Şeful FMI a invocat exemplul economiilor emergente care se dezvoltă mai repede. Un al doilea factor ar fi tensiunile sociale din unele ţări, cauzate de rata şomajului extrem de ridicată, dar şi de diferenţele sociale. Directorului executiv al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat că preţurile la carburanţi au deja efecte grave asupra economiei unor ţări, dând exemplul Egiptului şi Tunisiei.

Directorul FMI a mai vorbit despre dezechilibrele comerciale care au contribuit la declanşarea crizei economice mondiale, însă pentru acest an, prevede o creştere economică de 2,5 procente pentru economiile avansate, umbrită de şomaj şi datoriile populaţiei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu