Directorul executiv al FMI a salutat reformele promovate de Guvern. Ce a discutat cu premierul Pavel Filip

Embed:

Pavel Filip s-a întâlnit cu Directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Menno Snel.

"Acordul cu FMI este foarte important pentru noi, deoarece va debloca şi alte finanţări din exterior, dar şi va consolida relaţiile dintre Republica Moldova şi partenerii de dezvoltare. Un Acord cu FMI înseamnă reîntoarcerea încrederii partenerilor străini faţă de Republica Moldova, dar şi o agendă de reforme asumată", a spus Pavel Filip.

Premierul a menţionat că pachetul legislativ privind consolidarea reglementării și independenței BNM și CNPF este promovat şi va fi implementat în paralel cu reformarea justiției şi cu aplicarea măsurilor anticorupţie şi de susţinere a mediului de afaceri.

La rândul său, Directorul executiv al FMI a salutat reformele promovate de Guvern în domeniul bancar, eforturile de reformare a justiţiei şi măsurile anticorupţie, exprimându-şi încrederea că aceste pachete de legi vor fi adoptate în cel mai scurt timp.

Prim-ministrul a fost de acord cu Menno Snel că programul cu FMI asigură nu doar acces la asistență financiară, dar reprezintă şi o platformă bună pentru promovarea reformelor.

Pavel Filip a dat asigurări că autorităţile vor întreprinde toate acţiunile ce se impun pentru realizarea reformelor în domeniile-cheie, stabilite de comun cu experţii FMI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu