Directorul de la Asachi nu ia în serios scandalul din liceu: Este o frustrare că nu a fost făcută dreptate în ghilimele pentru mamă

Embed:

Caz revoltător în Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi" din Capitală. Fiul jurnalistei Marcela Dedin a fost agresat de diriginta de clasă. Potrivit acesteia, profesoara l-a insultat şi chiar a recurs la agresiune fizică, iar acest lucru s-a întâmplat de faţă cu colegii băiatului. Directorul liceului Boris Volosatîi a venit cu nişte delcraţii în cadrul emisiunii PUBLIKA REPORT. Acesta a declarat că regretă de cele întâmplate, iar totodată o învinuieşte pe mama copilului, jurnalista Marcela Dedin că ar fi avut un interes de a mediatiza acet subiect.

"Nu s-a schimbat nimic, doar este o precizare am mai spus. Regret mult de cele întâmplate la general şi regret că acest lucru se discută public, este vorba de un copil care va fi marcat de această discuţie publică şi interesul mamei este în primul rând de a nu permite intimidarea publică a copilului, iar societatea nostră fiind foarte diversă trebuie să se asculte doar de recomandările comisiei la care a fost şi mama. I s-a recomandat paşii care sunt pentru ameliorarea relaţiilor în clasă a feciorului ei. Din comisie a făcut parte psihologul, directorii adjuncţi, diriginţii de clasă şi repretentantul APL.

S-a procedat în conformitate cu normele legale de atestare a unor agresiuni verbale sau fizice pentru că era vorba de agresare din partea feciorului doamnei Dedin faţă de alt copil, cetăţean al altui stat, este vorba de încălcarea dreptului la intimitate, multe lucruri sunt omise în discuţii. Şi astăzi cred că interesul este major din partea acestei discuţii, ori astăzi mama spune că el nu poate veni la şcoală că el poate fi agresat, dar noi dacă scoatem acest subiect în discuţie publică atunci ce trebuie să facă, să iasă din ţară?

Noi trebuie să ne gândim la copil apoi în cazul frustărilor personale ale celor maturi. În cazul profesoarei pot să spun că şi în acea comisie despre care am spus s-a vorbit de toate momentele de comportament şi această ieşire în prim plan a fost o explicaţie. Profesoara a explicat elevilor ce ar însemna această expresie curvă politică, nu poate fi pusă în vina unui învăţător la care nu pot răspunde părinţii, ori în ultima instanţă copii noştri trebuie să nii educăm.

Relaţia acestor copii este una foarte bună în ansamblu cu diriginta, îar acest lucru se poate vedea după analizele testelor făcute în testele psihologice făcute în relaţia familie-şcoală, pedagog-elev. Acest lucru a fost cercetat. Este un caz documentat, este o frustrare că nu a fost făcută dreptate în ghilimele pentru mamă, au fost făcute recomandări. Noi avem copii pe care îi merităm, au fost făcute condiţii favorabile pentru a-i educa, pentru a-i dezvolta.

Copilul are un comportament energic, este o situaţie normală. Acete lucru se poate de remediat în instrituţie. Hărţuire fizică nu a fost, băiatul este cu un cap mai dezvoltat decât ceilalţi copii din clasă. Trebuia de ajutat copilul, dar nu de scos în discuţie publică.

Eu fac încă o încercare cum a făcut şi doamna învăţătoare. Comisia propunea ca elevul să fie mutat din clasă în clasă unul din copii cu care a fost conflictul a fost mutat în altă clasă şi trebuia mutat şi acest copil, doar că doamna învăşătoare a rugat comisia să permită dânsei să ducă până la capăt procesul de remediere a situaţiei. Copilul are loc în şcoală, noi nu putem să-l ducem pe lună sau în altă parte" a spus Boris Volosatîi, directorul liceului Gheorghe Asachi. 

În urma declaraţiilor, mama copilului, Marcela Dedin a venit cu mai multe precizări, unde au ieşit şi alte dedesubturi din liceul Gheorghe Asachi.

"Stimate domnule Boris Volosatîi, regret şi mai mult că eu ca părinte am ajuns în situaţia să mă adresez la Direcţia Educaţiei cu o plângere la comportamentul profesorului din instituţia dumneavoastră pe care o conduceţi. Credeţi-mă că eu ca părinte nu mi-e plăcut să se ajungă la această discuţie, încât să discut despre comportamentul şolar al copilului meu la televizor.

Regret că aţi făcut trimitere la o comisie care a avut loc acum ceva timp în urmă şi că de fapt constat că nu aţi analizat plângerea care am depus-o chiar ieri la instituţia dumneavoastră.Îmi pare şi mai rău de faptul că v-aţi poziţionat acoperind profesoara şi tăinuind de fapt adevărul pe care îl cunoaşteţi şi dumneavoastră. Vă înţeleg ca bunic, înţeleg că aveţi un nepot în această clasă. Înţeleg că doriţi inclusiv să vă protejaţi nepotul şi cadrul didactic, dar nu înţeleg când admiteţi că drepturile copilului meu să fie încălcate constant.Şi dacă tot aţi făcut referire la comisia despre care vorbiţi, aş vrea să vă întreb este legal ca un copil de 11 ani să fie pus să scrie explicaţie în urma unui incident care a avut loc.

M-aţi făcut să spun şi despre conflictul dintre fiul meu şi copilul unui diplomat român, chiar dacă nu am vrut să spun asta. În urma incidentului profesoara şi din ce înţeleg acum, din declaraţiile dumneavoastră aţi hotărât ambii să vă poziţionaţi de partea diplomatului român şi să luaţi apărarea domniei sale. Înţeleg că v-a fost frică să veniţi într-un conflict cu Diplomaţia Română. Nu am nici o problemă, iubesc fraţii de peste Prut, iubesc România, dar când dumneavoastră tăinuiţi nişte fapte evidente, când un copil martor la incident este scos afară de profesoară şi este obligat să nu spună despre faptul cum s-a întâmplat acel incident, atunci îmi pare rău domnule Volosatîi, dar regret şi mai mult poziţia pe care aţi adoptat-o dumneavoastră.

Vreau să zic că plângerea mea de ieri a suvernit după ce dumneavoastră aţi declarat că s-a făcut un raport despre copilul meu care nu a mai fost văzut în instituţia dumneavoastră. Asta de parcă copilul meu ar fi fost ultimul infractor. Unde este protecţia drepturilor copilului? Şi aş vrea să vă mai întreb de ce nu aţi examinat plângerea depusă ieri de către mine, dar îmi faceţi trimitere la un raport mai vechi? Eu am sesizat că după comisia ceea, din cauza că am depus încă o plângere, profesoara a început să-mi tachineze, să-mi hărţuiască psihologic copilul în continuare. Venea în faţa altor profesori, îl înjosea, îl ameninţa cu dosar personal, căuta orice chiţibuş ca să-l înjosească.

Vreau să zic că am apelat la numărul de telefon de la centrul La Strada, solicitând ajutor psihologic pentru copilul meu, pentru că a ajuns în situaţia să aibă nevoie de protecţie şi ajutor psihologic. Am discutat inclusiv cu domana psiholog, care este acum în studiou la dumneavoastră şi intenţionez să apelez la toate căile legale, care le avem la dispoziţie conform codului educaţiei şi conform legilor privind protecţia drepturilor copiilor. Până la urmă noi maturii vom depăşi aceste situaţii, dar cel mai grav este că este afectat copilul. Îmi pare rău că nu se ţine cont de acest lucru", a spus Marcela Dedin, mama elevului ofensat, jurnalist

Poliția s-a autosesizat în cazul presupusei agresiuni și în cazul amenințărilor la adresa elevului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu