Directorul CNA Ruslan Flocea face parte din Consiliul Suprem de Securitate în calitate de subordonat al lui Dodon. IATĂ DOVADA

Embed:

Directorul CNA Ruslan Flocea face parte din Consiliul Suprem de Securitate în calitate de subordonat al şefului statului Igor Dodon. Potrivit paginii web a Preşedinţiei, Flocea face parte din CSP în calitate de secretar general al Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova.

CITEŞTE ŞI: Directorul CNA Ruslan Flocea continuă să fie subalternul lui Igor Dodon. Iată DOVADA

 

De menţionat că potrivit decretului semnat de Igor Dodon în data de 10 iunie 2019, Ruslan Flocea a fost numit membru al Consiliul Suprem de Securitate în calitate de secretar general al Aparatului Preşedintelui.

Ulterior, după ce Flocea a devenit director CNA, un alt decret privind schimbarea componenţei CSS nu a fost semnat. Chiar şi aşa, Ruslan Flocea a participat la ultima şedinţă a Consiliului. 

 PUBLIKA.MD precizează că potrivit Regulamentului Consiliului Suprem de Securitate Capitolul III cu privire la COMPONENŢA CONSILIULUI SUPREM DE SECURITATE
            Art.4.- Consiliul Suprem de Securitate se compune din:
Preşedinte şi membri ai consiliului 
            Art.5. - (1) Preşedinte al Consiliului Suprem de Securitate este Preşedintele Republicii Moldova.
            (2) Interimatul funcţiei de Preşedinte al Consiliului Suprem de securitate ce asigură, în conformitate cu art. 91 din Constituţia Republicii Moldova de catre Preşedintele Parlamentului sau de către Prim-ministru.
             Art .6. -  (1) Din componenţa Consiliului Suprem de Securitate fac parte, din oficiu, Preşedintele Parlamentului, Prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, ministrul apărării, ministrul afacerilor interne, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Procurorul General şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.
            (2) Preşedintele Republicii Moldova poate numi în calitate de membri ai Consiliului Suprem de Securitate şi alte persoane cu funcţii de răspundere. 

PUBLIKA.MD aminteşte că Ruslan Flocea a fost numit director CNA în urma unui concurs organizat de Comisia juridică numiri şi imunităţi. Până atunci, Flocea a deţinut funcţia de secretar general al Aparatului Preşedintelui. 

După această numire, mai mulţi politicieni, dar şi societatea civilă au declarat că CNA a trecut în subordinea şefului statului Igor Dodon, care este omul Moscovei. 

Potrivit anticorupție.md, Ruslan Flocea a fost șef al Direcției Generale Teritoriale Centru a instituției începând cu luna mai 2014. Anterior, el a făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, actuala președintă PSRM. Acesta a deținut funcția de consilier al prim-ministrei, în perioada 2008-2009. 

În calitate de conducător al DGTA Centru, Flocea a avut un salariu de circa 18.700 de lei lunar (224.872 de lei pentru 12 luni ale anului), iar soția sa a avut un venit de 175.603 lei, în calitate de angajată a Companiei Naționale de Asigurări Sociale.

Familia Flocea deține două case de locuit: una cu o suprafață de 85,4 metri pătrați plus anexe, moștenită încă în 1994, iar alta – de 160,4 metri pătrați, obținută prin donație în 2014. Totodată, cuplul are în proprietate cinci terenuri, unul dintre care, cu destinație agricolă, se întinde pe o suprafață de peste 1,6 hectare. Anul trecut, Flocea și-a vândut automobilul de model Opel Zafira KAO, tranzacție de pe urma căreia a mai câștigat 80.000 de lei, și a rămas cu un Vokswagen Touran fabricat în 2011, pe care îl conduce prin mandat.

Lasă un comentariu