Directorul CNA Ruslan Flocea continuă să fie subalternul lui Igor Dodon. Iată DOVADA

Embed:

(UPDATE)

 La mai puţin de două ore după apariţia ştirii, numele lui Flocea a dispărut de pe site-ul preşedinţiei. 

 

Şeful CNA Ruslan Flocea deţine două funcţii în stat. Cel puţin asta reiese din paginile oficiale ale Centrului Naţional Anticorupţie şi a Preşedinţiei. 

Astfel, chiar dacă Ruslan Flocea a fost numit director CNA în data de 31 iulie, pe site-ul Preşedinţiei este indicat că Flocea este secretarul general al Aparatului Preşedintelui. 

Solicitat de PUBLIKA.MD, purtătorul de cuvânt al CNA Angela Starinschi a declarat că Ruslan Flocea deţine o singură funcţie, cea de director al Centrului Anticorupţie. Reprezentanţii Preşedinţiei nu au comentat deocamdată informaţiile. 

Amintim că Ruslan Flocea a fost numit director CNA în urma unui concurs organizat de Comisia juridică numiri şi imunităţi. Până atunci, Flocea a deţinut funcţia de secretar general al Aparatului Preşedintelui. 

După această numire, mai mulţi politicieni, dar şi societatea civilă au declarat că CNA a trecut în subordinea şefului statului Igor Dodon, care este omul Moscovei. 

Potrivit anticorupție.md, Ruslan Flocea a fost șef al Direcției Generale Teritoriale Centru a instituției începând cu luna mai 2014. Anterior, el a făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, actuala președintă PSRM. Acesta a deținut funcția de consilier al prim-ministrei, în perioada 2008-2009. 

În calitate de conducător al DGTA Centru, Flocea a avut un salariu de circa 18.700 de lei lunar (224.872 de lei pentru 12 luni ale anului), iar soția sa a avut un venit de 175.603 lei, în calitate de angajată a Companiei Naționale de Asigurări Sociale.

Familia Flocea deține două case de locuit: una cu o suprafață de 85,4 metri pătrați plus anexe, moștenită încă în 1994, iar alta – de 160,4 metri pătrați, obținută prin donație în 2014. Totodată, cuplul are în proprietate cinci terenuri, unul dintre care, cu destinație agricolă, se întinde pe o suprafață de peste 1,6 hectare. Anul trecut, Flocea și-a vândut automobilul de model Opel Zafira KAO, tranzacție de pe urma căreia a mai câștigat 80.000 de lei, și a rămas cu un Vokswagen Touran fabricat în 2011, pe care îl conduce prin mandat.

Lasă un comentariu