Directorul CCCEC, Viorel Chetraru, îşi regretă mandatul VIDEO

Embed:

"Regret că am acceptat funcţia de director al Centrului Anticorupţie", o spune şeful instituţiei Viorel Chetraru. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul evenimentelor organizate cu ocazia împlinirii a 10 ani de la fondarea instituţiei. Viorel Chetraru a fost numit director al Centrului Anticorupţie în 2009.

"Este cea mai mare greşeală care am făcut-o. Am acceptat să vin în această funcţie în baza unui mandat oferit de către un partid politic, este cel mai mare regret pe care îl am, fiindcă odată ce am fost desemnat pe principii politice am fost limitat, foarte mult limitat, în posibilitatea şi capacitatea de manevră în posibilităţile de a-mi promova propriul punct de vedere atunci când trebuiau de promovat anumite lucruri", a declarat directorul CCCEC, Viorel Chetraru. 

Întrebat dacă va mai candida la şefia Centrului Naţional Anicorupţie, Chetraru a refuzat să dea un răspuns. A dat, însă, de înţeles că instituţia trebuie urgent reformată şi depolitizată. Şi preşedintele Nicolae Timofti a vorbit despre nevoia unei schimbări la Centrul Anticorupţie.

"Ne place sau nu, nivelul corupţiei reflectă actul guvernării. Activitatea CCCEC de până acum nu a adus efectele aşteptate. În zece ani nu a fost instrumentat şi dus până la capăt niciun dosar de rezonanţă",  a declarat Timofti. 

Marian Lupu a refuzat să comenteze declaraţiile lui Chetraru. Totuşi, el spune fiecare trebuie să-şi îndeplinească obligaţiunile de serviciu, nu şi pe cele de partid.

"Depolitizarea nu poate să însemne decât persoanele înaintate şi aprobate de Parlament şi ele trebuie să aibă ca obiectiv general nu îndeplinirea unor sarcini de partid sau comenzi. Ei trebuie să fie dedicaţi cauzelor profesionale", a explicat Lupu.

Recent, Parlamentul a adoptat Legea privind reformarea Centrului Anticorupţie. Astfel, începând cu 1 octombrie, instituţia se va numi Centrul Naţional Anticorupţie şi se va ocupa doar de dosarele ce ţin de acte de corupţie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu