Directorul Blue Air, la preluarea Air Moldova: În trei ani se planifică dublarea numărului de avioane, precum și a numărului de angajați

Embed:
Datoriile pe care le-a acumulat Air Moldova de 1,2 miliarde de lei vor fi achitate în cel mult patru luni. Anunţul a fost făcut de directorul liniei Blue Air, în cadrul ceremoniei de preluare a firmei moldoveneşti. Evenimentul a avut loc pe pista Aeroportului Chişinău.

"Datoriile vor fi achitate în cel mai scurt timp. Ceea ce înseamnă pentru noi aproximativ trei, patru luni de acum înainte conform caietului de sarcini achiziţionat înaintea privatizării", a menţionat directorul general al Companie Blue Air, Marius Puiu. 

Reprezentanții Blue Air au declarat că intenționează să transforme Air Moldova în unul dintre cei mai buni operatori regionali.

"Astăzi oficial Chişinău devine cea de-a zecea bază a companiei Blue Air şi în acelaşi timp celelalte nouă devin baze ale Air Moldova, unde vor fi primiţi ca acasă şi vor fi serviţi ca acasă", a spus directorul comercial al Companiei Blue Air, Tudor Constantinescu. 

Directorul Air Moldova a dat asigurări că această tranzacţie va dezvolta semnificativ compania.

"Compania există, va exista, ea nu dispare, se va dezvolta. Începând de astăzi compania intră în viaţă nouă. Ne-am pus ca scop să trecem cât mai curând pe aeronave mai noi şi avem trei elemente. De a garanta pasagerilor siguranţă, confort şi calitate", a spus directorul general Air Moldova, Iulian Scorpan. 

Compania Civil Aviation Group SRL, din care face parte şi Blue Air, a fost declarată câștigătoarea procesului de privatizare a Air Moldova.
Valoarea tranzacției a depăşit suma de 1,2 miliarde de lei. Dintre aceştia, 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile operatorului naţional, pe care investitorul s-a obligat să le achite.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu