Directorii de spitale care au scăpat de sub control tuberculoza vor fi DAŢI AFARĂ

Embed:

Mai mulţi directori de spitale riscă să fie demişi după ce în localităţile unde activează au apărut focare de tuberculoză. Despre acest lucru a anunţat ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, la şedinţa de astăzi a Colegiului Ministerului Sănătății.

"Voi solicita Administraţiei Publice Locale o serie de demiteri și avertizări printre rândurile conducătorilor instituțiilor medicale din raioane, care și-au îndeplinit iresponsabil atribuțiile și nu au reușit, pe parcursul anilor, să contribuie la ameliorarea situației în domeniul combaterii tuberculozei", a spus Andrei Usatîi.

De asemenea, ministrul a cerut tuturor specialiștilor din domeniu să intervită pentru a soluţiona problema definitiv.

"Solicit intervenția urgentă și eliminarea în proporție de 100% a focarelor de infecție din regiunile unde indicatorii se arată a fi cei mai îngrijorători. Mă adresez în special reprezentanților raioanelor Dondușeni, Ungheni, Telenești şi Călărași. Nu ne mai putem permite să venim doar cu explicații privind problemele din domeniu, în timp ce sursele financiare considerabile alocate combaterii TBC se irosesc fără rezultat", a subliniat oficialul.

Publika TV a prezentat în ultima vreme mai multe cazuri de îmbolnăvire cu TBC. La o grădiniţă din raionul Donduşeni 59 de copii au fost infectaţi cu tuberculoză. Asta după ce micuţii s-au aflat în contact direct cu educatoarea bolnavă de TBC. De asemenea, în luna februarie a acestui an, 17 elevi ai şcolii-internat din satul Crihana Veche, raionul Cahul, au fost diagnosticaţi cu tuberculoză. Copiii s-au molipsit de la un coleg care nu a fost consultat la timp de medicul instituţiei. Totodată, şi o elevă din clasa a 12-a de la liceul "Petru Zadnipru" din Capitală a fost diagnosticată cu tuberculoză pulmonară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu