DIRECTOR SIS: Toate interceptările telefonice care s-au făcut până acum au fost legale

Toate interceptarile telefonice care au fost făcute până acum de SIS, inclusiv în perioada precedentei guvernări, au fost legale. Faptul a fost confirmat astăzi, în plenul Parlamentului, de noul director al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco.

“Nu voi admite interceptări ilegale. Toate interceptările care s-au efectuat în perioada de referință sau și în perioada chiar și a fostei conduceri, au fost efcetuate în strictă conformitate cu legislația în vigoare, având ca temei încheierile judecătorilor. Respectiv, măsurile de supraveghere a activității speciale de investigații a serviciului țin de competența procuraturii care are tot dreptul să facă interpelări și noi vom da un răspuns exhaustiv cu privire la interceptările efectuate”, a declarat Esaulenco.

PUBLIKA.MD amintește că Alexandru Esaulenco, un ofiţer cu o experienţă de 20 de ani, a fost numit astăzi în funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate. Pentru candidatura sa au votat 59 de deputaţi ai coaliţiei de guvernare.

CITEȘTE ȘI: Directorul SIS: Vom investiga orice caz de finanțare ilegală a partidelor de peste hotare

Lasă un comentariu