Directoarea unei grădinițe riscă să fie demisă, după ce și-a angajat fiica în calitate de educatoare

Directoarea unei grădinițe dintr-o suburbie a Capitalei este învinuită ca și-a angajat propria fiică în calitate de educatoare.

Directoarea a semnat câteva acte în privința fiicei sale, printre care contractul individual de muncă și ordinul de angajare.

După inițierea controlului în privința directoarei, la 24 mai 2019, aceasta și-a suspendat fiica din funcția de educator, acțiune care la fel reprezintă încălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

În cadrul controlului, directoarea interimară a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, în care a menționat că toate acțiunile sale au avut un caracter legal și că nu și-a favorizat cumva fiica.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, emis în acest caz, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza primăria în vederea încetării raporturilor de muncă, cu decăderea din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Lasă un comentariu