Directoarea liceului, unde învaţă elevii care au stat cu saci pe cap şi cu ştreangul la gât, SANCŢIONATĂ DISCIPLINAR

Embed:

Direcţia Educaţie a Primăriei Capitalei a deschis o anchetă, după conferinţa scandaloasă organizată de Amnesty International Moldova. Aceasta a fost pornită după ce un părinte indignat a sesizat autorităţile municipale.

"Direcţia generală a solicitat nota explicativă a directoarei. Directoarea nu îşi asumă nicio responsabilitate în nota pe care au prezentat-o. Pasează responsabilitatea pe directorul adjunct pe educaţie, care precum că nu a informat-o că copii au fost scoşi din instituţie, fapt ce nu poate fi tolerat sub niciun aspect", a menţionat Rodica Guţu, şefa Direcţiei Educaţie. 

Între timp, directoarea Liceului Teoretic "Lucian Blaga", de unde sunt elevii care au participat la eveniment, spune că nu a ştiu nimic. Ea susţine că adolescenţii au mers acolo fără acordul administraţiei şcolii.

"Cu regret, direcţia liceului a fost nevoită să gestioneze conflictul postfactum, fără să cunoaştem cele ce urmau să se desfăşoare. Noi ne asumăm toată responsabilitatea. La moment, am o solicitare mare către societatea civilă, în momentul în care decid să organizeze activităţi de promovare, de manifestare, să ţină cont de acetele normative, care sunt funcţionale în sistemul educaţional şi să pună la curent instituţiile de învăţământ", a punctat Valentina Olaru, directoarea liceului "Lucian Blaga".

Directoarea Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Capitală a fost sancţionată disciplinar. 

Avocatul copilului a condamnat implicarea minorilor în astfel de acțiuni, care, potrivit lui, le denigrează personalitatea şi-i afectează psihologic. În data de 18 octombrie, Amnesty International Moldova a organizat o lecţie publică la care elevii au mimat că cer autorităților moldovenești să-i întoarcă în ţară pe cetățenii turci, declarați indezirabili.

Unii copiii au jucat rolul de învinuiți. Timp de jumătate de oră, ei au stat cu saci pe cap şi cu ștreangul la gât. ONG-ul a precizat printr-un comunicat de presă că este vorba de elevi ai claselor a 10-a și a 11-a, care și-au manifestat interesul de a participa. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu