Directoarea liceului "Ion Creangă" din satul Cuizăuca şi-a dat demisia

Embed:

Directoarea liceului "Ion Creangă" din satul Cuizăuca, raionul Rezina, Raisa Teut, şi-a dat demisia. Asta după ce zeci de elevi din această instituţie s-au intoxicat cu insecticid de tip BI-58, arată expertiza Centrului Naţional de Sănătate Publică. 

În prezent, 34 de copii intoxicaţi cu insecticid sunt internaţi la Spitalul Raional Rezina, iar doi la instituţia medicală din Orhei. Potrivit medicilor, copiii se simt bine.

"Starea copiilor este cu ameliorare vădită, toţi copii au fost investigaţi ieri repetat. Tratamentul complex inclusiv cu preparate intravenos vor fi şi astăzi administrate perfuzii cu scop de dezintoxicare până la disparitia totalmente a tuturor simtomelor. Unii copii mai zic ca mai persistă cefaleia", a spus directorul spitalului raional Rezina, Nina Postu. 

Rezultatele expertizei, efectuate de Centrul Naţional de Sănătate Publică, arată că elevii s-au otrăvit repetat cu insecticidul de tip BI-58, deoarece gurile de aerisire ale instituţiei de învăţământ nu funcţionează, iar încăperile nu au fost suficient ventilate.

Pe de altă parte, Vasile Bârcă, directorul adjunct al Liceului "Ion Creangă" susţine că, la începutul fiecărui an şcolar, sunt verificate minuţios condiţiile în care învaţă elevii.

"La începutul anului, fiecare începtut de an în şcoală vine o comisie care verifică cum este şcoala pregătită de instituţie şi dă acordul să funcţionăm, să deschidem şcoala la întâi septembrie Actualmente în pod nici reţelele de aerisire nu sunt astupate, ele funcţionează, cred eu. Pentru că nu sunt astupate deasupra, ele sânt, există şi are loc evacuarea aerul prin ele", a spus directorul adjunct, Vasile Bârcă. 

Totul s-a întâmplat acum o săptămână când o fiolă cu insecticid a căzut din buzunarul unei eleve de clasa a opta și s-a spart.

Atunci 20 de copii au ajuns la spital.

Procuratura a pornit un proces penal pentru a stabili cauzele incidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu