Directoarea grădiniţei din Baroncea riscă să fie demisă. Care este motivul

Embed:

Directoarea grădiniţei din Baroncea, raionul Drochia riscă să fie demisă pentru că şi-a angajat soţul şi fiul în instituţia pe care o conduce, dar nu a raportat autorităţilor despre acest fapt.

Autoritatea Naţională pentru Integritatea califică acţiunile femeii drept conflict de interese. Situaţia ar fi fost diferită dacă aceasta ar fi declarat că i-a făcut subalterni pe membrii familiei sale, susţin explică cei de la ANI.

Svetlana Malearciuc şi-a angajat soţul şi fiul în calitate de paznic şi muncitor auxiliar încă în urmă cu şase ani, iar totul a ieşit la iveală abia recent, în urma unei inspecţii.

"Legea interzice orice acţiune a subiectului declarării, vorbim în cazul dat de directoare instituţiei date, aceasta trebuia să se abţină de la semnarea acestor ordine, să informeze, în trei zile organul ierarhic superior despre conflictul potenţial de interese în care se afla", a spus CRISTINA DUMBRĂVEAN, ofiţerul de presă al ANI. 

Astfel, ANI a cerut ca directoarea să fie demisă, doar că, potrivit legii, decizia finală o ia primăria din sat. Am încercat să aflăm părerea administraţiei publice locale la acest subiect, însă primarul ne-a închis telefonul.

"- Putem veni ladumneavoastră? -

Nu, eu sunt acum în Bălţi.

- Atunci, putem veni la Bălţi.

- La revedere."

Şi directoarea grădiniţei a refuzat să vorbească la telefon, după ce nu am găsit-o la locul de muncă. Vestea că şefa lor ar putea fi demisă i-a surprins pe angajații grădiniţei, care i-au sărit în apărare.

"Este o persoană bună. A făcut foarte multe lucruri pentru această grădiniţă. A făcut reparaţie. Toate acestea sunt meritele ei. Eu cred că nu este corect ceea ce se întâmplă."

"Ce este ieşit din comun? Nu este nicio crimă, pur şi simplu ea nu ştia de această lege. Nu este nimic straşnic."

"Noi împreună cu tot colectivul vrem să o apărăm pe doamna director, pentru că ea a reuşit să obţină totul în această grădiniţă, chiar şi acum lucrează la câteva proiecte. Noi am adunat semnături şi vrem să o apărăm."

Şi părinții, ale căror copii frecventează grădiniţa, au doar cuvinte de laudă în adresa directoarei.

"Este un om foarte bun, nu pot spune nimic de rău în adresa ei. Depune tot efortul pentru ca în grădiniţa noastră să fie toate cele necesare, copii să fie sătui. Este o femeie foarte bună."

"Ce să facă dacă nu ai pe cine angaja? Pe cine să ia la muncă, alcoolicii din sat? Cine vrea să muncească? Ea este o femeie foarte bună."

Grădiniţa din comuna Baroncea este frecventata de peste 50 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu