Diplomaţi, businessmani şi artişti s-au adunat la Balul de caritate "Hospice Angelus"

Embed:

Balul anual de caritate "Hospice Angelus", ajuns la a opta ediţie, a avut loc aseară în Capitală. Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Printre participanți s-au numărat personalități din mediul diplomatic, oameni de afaceri și artiști.

În acest an, Balul de Caritate a avut ca tematică, stilul anilor '50-'60 "Twist and Rock’n’Roll". Cei prezenți la eveniment au fost serviți cu bucate și băuturi. În schimb, au achitat câte 90 de euro, bani care vor asigura serviciile de îngrijire gratuită a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

"De fiecare dată când primesc o invitație și am timp liber în agendă particip. Particip din mai multe motive. În primul rând
eu mă simt bine când știu că am ajutat și am contribuit cu un ban acolo unde el este absolut necesar", a declarat ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. 

În cadrul evenimentului a avut loc şi o licitație la care s-au vândut haine, autohtone, băuturi de colecție, dar și tablouri.

Pictorul Iurie Matei deja de mai mulţi ani își donează picturile pentru o cauza nobilă.

"Sunt pentru al cincilea an alături de cei de la "Hospice Angelus" și mă bucur foarte mult că prin talentul meu pot să contribui și eu un pic pentru cei care au nevoie de sprijinul și ajutorul nostru", a spus pictorul Iurie Matei. 

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu susţine că datorită gestului participanţilor la eveniment, toţi pacienţii cu boli incurabile vor beneficia de servicii de îngrijire calitative.

"Atunci când mi-au făcut să particip și sub patronajul meu să se desfășoare și să am și o contribuție financiară nu am putut să zic nu și cu mare plăcere am acceptat, deoarece ceea ce fac ei este o cauză nobilă", a spus speakerul Andrian Candu. 

"Trebuie să menționez că scopul nostru nu este neapărat colectarea banilor, dar noi prin asta încercăm să ridicăm gradul de conștientizare a oamenilor vizavi de nevoile acute de îngrijiri paliative de la noi din țară", a spus organizatoarea balului de caritate, Cristina Cuciurcă.

Din anul 2000, de la înfiinţarea fundației "Hospice Angelus", peste 16.000 de bolnavi au beneficiat de îngrijiri medicale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu