Ding Junhui a câştigat primul său titlu Masters şi 150 de mii de lire sterline

Embed:

Chinezul Ding Junhui a câştigat primul său titlu Masters, după ce l-a învins în prima finală astiatică dintr-un turneu major, pe Marco Fu, scor 10-4. Finala de pe Wembley Arena, care a fost urmărită de 100 de milioane de telespectatori din China, i-a adus lui Junhui al cincilea titlu major din carieră.

China are motive de mândrie, după ce Ding Junhui şi Marco Fu şi-au disputat titlul la Mastersul găzduit de Wembley Arena din Londra. Câştig de cauză, după 14 din totalul de 19 jocuri programate, a avut Ding, care s-a impus în faţa conaţionalului său cu 10-4, obţinând astfel primul titlu în prestigiosul turneu.

Ding a preluat conducerea încă după primele două frame-uri câştigate şi a condus partida până la sfârşit. Momentul decisiv al finalei s-a consumat în jocul al unsprezecelea, la scorul de 6-4 pentru Ding, când Fu a avut şansa apropierii la un singur frame, dar în loc să joace pe buzunar bila roz a preferat o lovitură prin care să blocheze bila neagră. Ding a revenit la masă lăsându-l în snooker pe Fu, care a comis un fault trimiţând bila albă în buzunarul verde şi astfel, scorul a devenit 7-4 în loc de 6-5.

Victoria i-a adus lui Ding , pe lângă prestigiosul trofeu, şi un cec în valoare de 150 de mii de lire sterline. Ding Junhui devine astfel primul chinez care se impune la Masters şi totodată, primul jucător din afara Europei, după canadianul Cliff Thorborn în 1986, care îşi adjudecă titlul. Pentru Ding a fost a doua finală din cariera la Masters, după cea pierdută în faţa lui Ronnie O'Sullivan în 2007, scor 10-3.

Lasă un comentariu