Din vamă, la psiholog. Un moldovean s-a ascuns într-un autocar în punctul de trecere Sculeni, pentru a ajunge la Bucureşti

Un moldovean s-a ascuns într-un autocar în vama Sculeni, pentru ca să nu fie descoperit de vameşi.

Fără acte, înghemuit și camuflat sub bancheta din spate, acesta își crease un plan să ajungă la București, cu trecerea neobservată la controlul de frontieră.

Incidentul a fost înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică, când un autocar de pe ruta Chișinău – Sibiu a venit la linia de control pentru autozarea ieșirii din R. Moldova. În timpul verificării documentelor de călătorie a pasagerilor, angajata Poliției de Frontieră a observat un scaun în spatele autocarului, sub care statea ghemuit un bărbat mic de statură.

În timpul audierii, ”pasagerul” a încercat să inducă în eroare cu privire la identitatea lui, declarând că este cetățean al României și intenționa să ajungă acasă, la Bucureşti.                                                                                                    Din cercetările preliminare, cât și verificările suplimentare cu implicarea reprezentanților autorităților naționale și române, s-a reușit identificarea tânărului de 21 de ani, care de fapt este originar din satul Pîrjota, raionul Rîșcani. Totodată, acesta figurează în baza de date că ar fi participat în mai multe ilegalități minore pe teritoriul țării.

Tânărul este cercetat în stare de libertate, însă din considerentul că prezenta tulburări în comportament se află în continue monitorizare și urmează să aibă o ședință cu psihologul.

Lasă un comentariu