Din vacanță-n vacanță. Următoarele şedinte ale Parlamentului ar putea fi anulate VEZI DE CE

Embed:

Abia de au revenit dintr-o vacanţă de două săptămâni şi ar putea să-şi mai ia una pentru a face campanie electorală. Următoarele şedinte ale Parlamentului ar putea fi anulate, pentru ca deputaţii să se pregătească de alegeri.

Decizia privind o nouă vacanţă pentru deputaţi ar putea fi luată în şedinţa Biroului permanent de săptămâna viitoare. Potrivit preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, rezultatul alegerilor este la fel de important decât activitatea deputaţilor. Dacă vor avea sau nu vacanţă, depinde şi de numărul de proiecte care vor parveni de la comisiile permanente. Marian Lupu a declarat pentru Publika TV că fluxul de proiecte de la Guvern, inclusiv cele iniţiate de deputaţi, este unul foarte mic.

De exemplu, pentru următoarele două săptămâni, de la comisii au parvenit doar patru proiecte care urmează a fi discutate în plen. Deşi una din atribuţiile deputaţilor este de a propune iniţiative legislative, de la începutul anului, numărul acestora este unul foarte mic.

Potrivit site-ului Parlamentului, deputaţii au avut doar 14 iniţiative legislative, Guvernul a avut 19, iar preşedintele - 5. În opinia lui Marian Lupu, deputaţii nu au funcţia primordială să scrie proiecte de legi. Mai mult, preşedintele legislativului a spus că această prerogativă îi revine Executivului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu