Din sezonul viitor, Divizia Naţională va avea cel puţin 11 echipe

Embed:

Este oficial! Din sezonul viitor, Divizia Naţională va avea cel puţin 11 echipe. FC Speranţa a luat Licenţa Naţională şi a promovat din Divizia A. În prima ligă ar putea rămâne şi FC Costuleni, care deşi a terminat campionatul pe ultimul loc, poate evita retrogradarea la decizia Comitetului Executiv al FMF.

Din cele trei echipe din Divizia A care şi-au anunţat intenţia de a evolua în Divizia Naţională, doar FC Speranţa Crihana Veche a obţinut Licenţa Naţională. Celelalte două formaţii, Intersport-Aroma şi CF Găgăuzia au la dispoziţie cinci zile pentru a contesta neacordarea licenţei. Oficialii FMF spun că nici Speranţa nu a primit uşor Licenţa Naţională.

"Speranţa a încheiat un acord cu FMF şi va juca la Vadul lui Vodă, fiindcă stadionul lor de la Cahul nu corespunde cerinţelor pentru Divizia Naţională", a declarat Mihai Anghel, vicepreşedintele FMF.

Speranţa va lua, astfel, locul formaţiei Sfântul Gheorghe în eşalonul superior, care a obţinut doar Licenţa A. FC Costuleni, care a terminat campionatul pe ultimul loc, ar putea rămâne în Divizia Naţională.

"La moment, conform regulamentului în vigoare sunt 11 echipe în Divizia Naţională. Dar ultimul cuvânt, totuşi, aparţine Comitetului Executiv. Şi acest lucru este stipulat în regulament", a precizat Mihai Anghel.

FMF a mai anunţat că echipele Mipan şi Lilcora au retrogradat în Divizia B. Licenţa A a fost acordată formaţiilor Victoria Bardar, Maiak Chirşova şi Veris Drăgăneşti, echipe care au promovat în Divizia A.

Pe aceeaşi temă