Din septembrie 2018, UEFA lansează o nouă competiție pentru echipele naționale de fotbal

Din luna septembrie a anului viitor UEFA lansează o nouă competiție pentru echipele naționale de fotbal, Liga Naţiunilor, iar reprezentativa Republicii Moldova va evolua, cel mai probabil, în ultima divizie valorică. Cele 55 de selecţionate de pe continent vor fi împărţite în 4 grupe - A, B, C, D - în funcţie de poziţia în clasamentul coeficienţilor echipelor naţionale stabilit de forul continental, în care ”tricolorii” se află pe locul 48.

Primele două divizii, A şi B, vor avea în componenţă 12 echipe, împărţite în patru grupe de câte trei echipe. Divizia C va avea 15 echipe, cu o grupă de trei şi alte trei grupe de câte patru echipe.

Ultimul eşalon valoric, Divizia D, va avea 16 formaţii, împărţite în patru grupe de câte patru, cu un sistem de promovare/retrogradare la finalul fiecărei ediţii.

În funcţie de clasamentul acestei competiţii vor fi stabiliţi şi capii de serie pentru viitoarele preliminarii, atât pentru Cupa Mondială, cât şi pentru Campionatul European.

Componenţa celor 4 divizii este deocamdată provizorie, întrucât varianta finală urmează să fie confirmată după ultimele meciuri din preliminariile Mondialului din 2018. În acest moment însă, cele 15 posibile adversare ale echipei noastre naționale sunt: Lituania, Belarus, Georgia, Armenia, Macedonia, Insulele Faroe, Letonia, Luxemburg, Kazahstan, Malta, Liechtenstein, Andorra, Kosovo, San Marino și Gibraltar.

În campania preliminară pentru Campionatul Mondial de anul viitor reprezentativa Republicii Moldova mai are de susținut două partide: cu Irlanda, la Belfast, pe 6 octombrie și, 3 zile mai târziu - la Chişinău, cu Austria.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu