"Din păcate, i-a omorât pe toți!" Răsturnare de situație în cazul dispariției avionului MH370. Ce spun experți în aviație

Experți în aviație cred că au rezolvat misterul dispariției avionului MH370 Malaysia Airlines. Se pare că cei 239 de pasageri și echipajul zborului au fost victimele unui act criminal deliberat al pilotului, scrie thetelegraph.com, citează digi24.ro.

Misterul dispariției avionului Boeing 777 i-a contrariat pe investigatori și experți în aviație încă din momentul în care a dispărut de pe radare, în timpul zborului de la Kuala Lumpur la Beijing, în 2004.

Acum însă, un grup de experți sugerează că pilotul Zaharie Amad Shah a executat o serie de manevre deliberate pentru a scăpa de monitorizarea radar și a dispărea cu avionul într-o zonă retrasă. Experții au apărut în emisiunea "60 Minutes" din Australia.

"A fost ceva plănuit din timp, a fost deliberat", a spus Martin Dolan, fostul șef al Australia Transport Safety Bureau, care, a condus timp de doi ani acțiunile de căutare ale avionului.

Apoi, se pare că avionul a zburat pe autopilot până a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în Oceanul Indian. Aeronava nu a fost însă găsită niciodată, iar căutările au fost suspendate în luna ianuarie a anului trecut.

Experții cred acum că avionul ar fi fost căutat în zona greșită, mai ales dacă se ia în calcul o prăbușire controlată. Aceștia sunt de părere că ar putea fi găsit aproximativ întreg.

Simon Hardy, instructor pe avioane Boeing 777, este de părere că Zaharie a reușit să scape de monitorizarea radar alegând o rută la granița Malaeziei cu Thailanda.

Pilotul a executat și o întoarcere neașteptată pentru a zbura deasupra orașului Penang, în care locuia.

Larry Vance, expert în accidente aviatice, este de părere că nu există nicio urmă de îndoială că pilotul a vrut să se sinucidă: "Din păcate, i-a omorât pe toți și a făcut-o deliberat".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu