Din cele şapte parcări promise în Capitală, doar una se află în construcţie. Cum explică Primăria

Embed:

Şapte parcări etajate şi subterane urmau să fie construite în ultimii doi ani în Chişinău. Însă, din promisiunile autorităţilor municipale s-a ales praful. Până acum, doar una este în proces de construcţie, restul - doar pe hârtie. Responsabilii de la Primărie se justifică şi dau vina pe oamenii de afaceri, care, potrivit lor, nu sunt interesaţi de acest proiect.

În iulie 2010, viceprimarul Nistor Grozavu promitea că vor fi construite două parcări, cu peste 500 de locuri, pe bulevardul Mircea cel Bătrân şi pe strada Nicolae Milescu-Spătaru, din sectorul Ciocana. Altele două urmau să fie ridicate în sectorul Râşcani, pe străzile Albişoara şi Romană. Şi câte o parcare era planificată pentru bulevardul Dacia, din sectorul Botanica şi pe şoseaua Balcani, din sectorulul Buiucani.

Arhitectul - şef al Capitalei spune că proiectul nu a fost realizat, deoarece, deocamdată, oamenii de afaceri se tem să investească.

"Preţul e prea mare. Lucrările de construcţie pentru parcări subterane sunt foeasarte csotisitoare şi chiar şi extraterane, pentru că acolo e vorba de rezistenţă mai mare, cheltuieli suplimentare în armare şi betonare", a declarat arhitectul-şef al Capitalei, Radu Blaj.

În prezent, Primăria planifică să construiască o parcare subterană în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Administraţia locală a promis că în scurt timp va anunţa licitaţia pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate, iar dacă se vor găsi investitori, în câţiva ani va fi construită o parcare subterană.

Chişinăuenii cred că parcările subterane ar fi o idee bună:

"Ar fi un lucru bun. Ar fi mai puţine ambuteiaje, mai liberă circulaţia".

"E foarte bună ideea, pentru că e foarte aglomerat în oraş, dacă vor fi aceste parcări şi pietonii vor putea traversa mai uşor.

"Cred că ar fi o oportunitate pentru oraşul Chişinău, deoarece nu vor mai fi atâtea ambuteiaje".

În Chişinău, în acest moment, sunt înregistrate aproape 400 de mii de maşini. Locuri de parcare sunt, însă, doar pentru 10 mii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu