Din Anglia în Moldova cu mărfuri tăinuite. Vezi ce au găsit vameşii în maşina unui bărbat (FOTO/VIDEO)

Embed:

În ultimele 24 de ore la posturile vamale amplasate la frontiera moldo-română au fost reţinute mai multe colete cu mărfuri de larg consum. Acestea urmau să fie comercializate pe piaţa internă a Moldovei.

Primul caz a fost înregistrat la postul vamal Leuşeni, unde a fost reţinut un microbuz care se deplasa din Marea Britanie în Republica Moldova. Şoferul a încercat să introducă în ţară, sub pretextul transportării de colete pentru cetăţeni moldoveni, zeci de perechi de încălțăminte de marcă.

Lotul de marfă era tăinuit într-o geantă imensă, localizată în compartimentul marfar printre alte transmisiuni și colete. Valoarea bunurilor transportate ilegal a fost estimată provizoriu la zeci de mii lei.

O altă tentativă de trecere în ascuns a mărfurilor a avut loc la postul vamal Sculeni. Un autovehicul, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean a trezit suspiciuni vameşilor.

În urma efectuării controlului fizic al mijlocului de transport, într-un colet din compartimentul marfar, au fost depistate, zeci de perechi de încălțăminte de brand şi 24 ceasuri de mână, iar în alte două colete au fost depistate piese auto uzate, sisteme de navigație și motoare electrice uzate. Controlului vamal șoferul a declarat, că transportă doar lucruri personale.

În ambele cazuri, marfa a fost reţinută. Poliţia cercetează cazul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu