Din ALT colţ al UNIVERSULUI: Asteroidul care a trecut pe lângă Pământ ar putea fi o NAVĂ EXTRATERESTRĂ. Ce spun astronomii de la Harvard

Astronomi ai Universității Harvard sugerează că misteriosul corp ceresc în formă de țigară, care a fost identificat anul trecut în sistemul nostru solar, ar fi putut fi o navă extraterestră trimisă să studieze Pământul, scrie CNN.

Obiectul zburător neidentificat a fost botezat "Oumuamua", care în hawaiiană înseamnă „mesager care ajunge la noi din trecutul îndepărtat”. Acesta a fost descoperit în octombrie 2017 de telescopul Pan-STARRS 1.

De la descoperirea acestuia, oamenii de știință s-au întrecut în teorii prin care să-i explice atât forma neobișnuită, cât și originile. Prima dată au spus că este o cometă, apoi un asteroid. În cele din urmă au hotărât că este primul obiect de acest fel observat, așa că au creat o nouă clasă - a "corpurilor cerești interstelare".

Acum, o nouă lucrare a cercetătorilor de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, ridică posibilitatea ca acest corp ceresc de culoare roșu închis, de zece ori mai lung decât lat și care călătorea cu o viteză de 315431.424 de km/h, ar putea avea o „origine artificială”. Cu alte cuvinte, nu a fost creat de natură.

"Oumuamua ar fi putut fi o sondă trimisă intenționat în apropierea Pământului de o cultură extraterestră”, se arată în lucrarea apărută în Astrophysical Journal Letters, redactată de profesorul în astrofizică Abraham Loeb și doctorandul Shmuel Bialy.

Luând în considerare viteza mare a obiectului și traiectoria neobișnuită, posibila sondă extraterestră nu mai este operațională. Oumuamua este primul corp ceresc observat în sistemul nostru solar despre care se știe că își are originile într-un alt loc din Univers.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu