Din 2018 campionatele naționale de fotbal vor începe primăvara și se vor încheia toamna

Embed:

Punct ochit - punct lovit! Fotbalul moldovenesc va avea în toamna acestui an un mini-campionat. Propunerea președintelui FMF Pavel Ciobanu de a schimba cadrul cronologic de disputare a campionatelor naționale de fotbal în cele 3 divizii valorice a fost acceptată fără prea multe probleme de către oficialii fotbalului moldovenesc. Astfel, din 2018 campionatele naționale de fotbal vor începe primăvara și se vor încheia toamna. Decizia în acest sens a fost luată de Comitetul Executiv al FMF.

Din ediția 1992/1993, imediat după obținerea independenței Republicii Moldova și înființarea campionatui naţional, acesta începea în vară şi se încheia în primăvară.

"20 de membri ai Comitetului Executiv în componenţă deplină au votat pentru această decizie. Sunt mai mulţi factori, sunt mai multe necesităţi în acest sens. Toate acestea vor contribui la calitatea jocului mai bună, la un regim mai bun pentru antrenament şi evoluţia echipelor", a spus Ruslan Berzoi, vicepreşedinte FMF.

"Un plus va fi pentru echipele care participă în cupele europene. Venim din campionat cu meciuri în picioare, venim cu o echipă omogenă. Este un proiect ambiţios, cu susţinerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, cu instalarea nocturnelor pe stadioane din ţară. Să avem posibilitatea să jucăm meciurile şi într-o oră mai târzie", a menţionat Petru Jardan, membru Comitetul Executiv FMF.

"Cât de cald nu ar fi vară, e tot mai bine decât în mocirlă. Ştiţi starea stadioanelor noastre în republică. Avem 2-3 cluburi care au terenuri normale. Noi ne întoarcem la sistemul care e mai viabil şi mai folositor pentru echipele noastre", a declarat Nicolae Sandu, membru Comitetul Executiv FMF.

În urma acestei decizii, sezonul 2017 va fi unul intermediar şi se va desfăşură din vară până în toamnă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu