DILEMA ZILEI la Fabrika: Când va avea loc următoarea şedinţă a Parlamentului

Embed:

Dilemă în platoul emisiunii Fabrika. Analistul politic Roman Mihăieş a dezvăluit un detaliu foarte important din cadrul şedinţei de constituire a noului Legislativ. Chestiunea exspusă s-a dovedit a fi una ilegală, iar nici un deputat din proaspătul Parlament nu a observat acest lucru.

"Avem un Parlament legitim, dar nu avem o conducere pentru el. Este un caz unic în Europa din ultimii douăzeci de ani. Mai este şi o situaţie ciudată, că domnul Smirnov, deputatul socialist care a prezidat, a închis şedinţa, dar cine are dreptul de a deschide următoarea şedinţă nu ştie nimeni cu adevărat. Nimeni nu a stabilit o următoare dată concretă. Cred că este un joc interesant al socialiştilor. Acum Smirnov ar putea convoca următoarea şedinţă ori peste o lună, două, ori chiar mâine", a zis comentatorul politic Roman Mihăieş.

De acceaşi părere este şi fostul deputat Ştefan Secăreanu, care după ce a rămas uimit de cele auzite, a enunţat că lucrurile vor tărăgăna din cauza unor astfel de abateri.

"Starea de incertitudine va continua. Am rămas şi eu surpins de acest detaliu. Acum opoziţia se foloseşte de orice moment, va continua să tergiverseze lucrurile", a enunţat Ştefan Secăreanu.

Invitatul emisiunii, Roman Mihăieş, mai crede că socialiştii au făcut acest lucru intenţionat, însă există o soluţie.

"Am analizat comportamentul domnului Smirnov. Şi dreptul de a vorbi de la tribună al lui Dodon a fost ilegal. Smirnov trebuia să se consulte cu fracţiunea sa pentru stabilirea următoarei date. S-a făcut intenţionat. Mingea e la socialişti. Pentru a ieşi din situaţie, ar trebui să se adune majoritatea deputaţilor proeuropeni şi să convoace o şedinţă, este nevoie de minim 51 de deputaţi", a adăugat acesta.

Pe de altă parte, analistul politic Mihai Cernencu s-a arătat deranjat de discursul obraznic al lui Dodon şi a spus că astfel de deputaţi nu au o cultură politică care să îi reprezinte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu