Dihorii turbaţi atacă Hânceştiul. Detalii în cazul copilului de 7 ani, atacat de animalul bolnav de rabie

Embed:

Un copil de şapte ani a fost internat după ce a fost muşcat de un dihor turbat. Incidentul a avut loc acum câteva zile în satul Sărata Galbenă din raionul Hânceşti. Potrivit Centrului Naţional de Sănătate Publică, copilul a fost atacat de animal în timp ce se afla cu bunica la muncă în câmp. 

Potrivit medicilor, totul s-a întâmplat în data de 23 august, când băiatul era cu bunica în livadă. Copilul a fost ajutat de două persoane care treceau prin preajmă.

În urma expertizelor de laborator, specialiştii au stabilit că animalul este infectat de rabie.

"Copilul era într-o stare de şoc. El a suportat două traume: muşcătură şi psihică, fiind în câmp singur şi nu scotea dinţii. La Chişinău, laboratorul ne-a dat că într-adevăr animalul este bolnav de rabie. Copilului i s-a făcut vaccină, pansament şi au plecat la tratament la locul de trai", a spus medicul Petru Boboc.

Oamenii din sat nu au mai auzit despre asemenea cazuri în ultima perioadă.

"Prima dată, eu n-am auzit aşa ceva ca dihorele să facă aşa ceva, Doamne fereşte. Trebuie de vaccinat împotriva rabiei."

"Prima oară aud de la dumneavoastră."

"- La noi n-am văzut aşa. - Ştiţi cum să vă apăraţi? - Să punem vaccină.

"Trebuie de spălat rana si de pus medicamente şi gata."

În cazul în care aţi fost atacat de un animal sălbatic, specialiştii recomandă să spălaţi abundent rana sub apă curgătoare şi să prelucraţi zon cu tinctură de iod.

Alte trei persoane care au intrat în contact cu animalul au fost vaccinate antirabie. În cazul unui atac, medicii recomandă spălarea rănii cu apă şi săpun şi aplicarea tincturii de iod.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu