Digurile formate din sacii de nisip, ridicate în satele Cotul Morii și Sărăteni au cedat parțial în această noapte

Embed:

(UPDATE 14.01) Peste 400 de copii din cele 4 localităţi inundate din Hânceşti au fost vaccinaţi împotriva hetapitei A.

(UPDATE 11.45) Digul de la Leușeni a mai fost descoperit cu încă 1oo m. Aceasta permite ca apa râului Prut să fie revărsată cu 45  metri  pe secundă. Autoritățile speră ca digul improvizat din satul Sărăteni  să mai reziste cel puțin două ore, ca în așa fel apa din lunca Prutului să reușescă să se retragă.

(UPDATE 10.00) Mihai Merzenco, primarul din Sărăteni afirmă că apa Prutului a înaintat cu încă 40 de cm, iar în jur de 76 de case au fost inundate și alte 60 sunt în pericol. Merzenco a mai precizat că toți locuitorii din zona respectivă au reușit să-și salveze bunurile, iar astăzi au fost evacuați.

Digurile formate din sacii de nisip, ridicate în satele Cotul Morii și Sărăteni au cedat parțial în această noapte. Există pericolul ca apele să inainteze și mai mult în Obileni, Sărăteni și Cotul Morii.

Informația a fost confirmată de către ministrul de Stat, Victor Bodiu. Acesta afirmă că digurile au cedat din cauza presiunii ridicate a apei care s-a acumulat în urma ruperii controlate a digului de la Nârnova.

Deocamdată, autoritățile nu au anunțat cu cât a crescut nivelul apei și cu cât a înaintat aceasta.

Amintim că ieri reprezentanții Apele Moldovei au decis să rupă controlat digul din apropierea satelor respective pentru a preveni inundațiile în Obileni și Sărăteni.

Redactare PUBLIKA.MD (S.C.)

 

 

 

 

Lasă un comentariu