Diferenţele mari de temperaturi, una dintre cauzele numărului mare de viroze și gripă

Embed:

Medicii spun că una dintre cauzele exploziei numărului de viroze şi gripă sunt diferenţele mari de temperaturile înregistrate noaptea şi ziua. Dacă noaptea în ţară sunt înregistrate temperaturi negative, ziua, acestea sunt pozitive.

Astăzi, în ţară vor fi până la şase grade Celsius, iar în următoarele zile, temperaturile se vor ridica până la zece grade, în sud.

În raioanele de centru vom avea valori de până la nouă grade, iar în nord - de opt grade Celsius. Meteorologii spun că aceste temperaturi depăşesc uşor norma pentru luna februarie.

Totuşi, noaptea va fi încă destul de rece, cu minime de până la zero grade, iar vântul va sufla cu o viteză de 18 kilometri pe oră.

"Pentru ultima săptămână a iernii calendaristice, vă prognozăm precipitații în primele zile ale săptămânii, cât și pe data de 26, 27 februarie. Nu este exclusă ceața, în orele nopții, cât și dimineața și temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, de până la plus cinci, plus zece grade ziua", a spus meteorologul Vera Cristea. 

Meteorologii prognozează pentru săptămâna viitoare precipitații sub formă de lapoviță și ceață.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu