Didier Drogba se vrea președinte al federației ivoriene de fotbal

Embed:
Didier Drogba și-a declarat intenția de a candida la funcția de președinte al federației ivoriene de fotbal. Alegerile se vor desfășura în luna decembrie a anului curent.

Drogba îl va avea de înfruntat la alegeri pe fostul său coechipier de la echipa națională a Coastei de Fildeș, Bonaventure Kalou.

"Este foarte mult de lucru. Trebuie să-i ascultăm pe toți membrii federației. Nu vreau să vin aici doar de dragul funcției de președinte. Îmi doresc să fiu lider și să fac ceva împreună cu dumneavoastră. Îmi doresc ca oamenii să aibă o altă viziune asupra fenomenului fotbalistic", a menţionat Drogba.

La moment, fostul atacant al formațiilor Chelsea Londra și Galatasaray Istanbul are o funcție în comitetul executiv al clubului ivorian Williamsville Athletic.

Didier Drogba s-a retras din activitate în luna noiembrie a anului trecut, la vîrsta de 40 de ani.

În ultimul sezon a jucat la Phoenix Rising, echipă clubului american pe care îl deține, împreună cu un alt investitor. În două decenii de activitate cam jucător, Drogba a avut vârful de carieră la Chelsea Londra, pentru care a înscris 164 de goluri în 381 de meciuri.

El este cel mai prolific fotbalist străin care a jucat pe Stamford Bridge. De asemenea, Drogba a jucat 104 partide la echipa naţională a ţării sale, pentru care a marcat 65 de goluri şi alături de care a participat la trei turnee finale ale Cupei Mondiale.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu