Didier Deschamps speră ca un francez să câştige Balonul de Aur

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, speră ca unul dintre elevii săi să fie desemnat câştigător al Balonului de Aur, ca o recompensă pentru campania câştigătoare de la Cupa Mondială de fotbal, desfăşurată în această vară în Rusia, scrie agerpres.ro.

"Ar fi corect să fie desemnat câştigător un francez care a fost campion mondial. Nu vreau să spun că ar fi incorect dacă un alt jucător va primi trofeu. Sper, sincer, că va fi un francez, pentru că ei îl merită, datorită acestui titlu mondial cât şi pentru ceea ce au reuşit cu cluburile lor. Acesta poate fi Raphael (Varane) sau Antoine (Griezmann). Apoi, nu antrenorii sunt cei care votează, ci ziariştii din lumea întreagă. Sper din adâncul inimii că va fi un francez", a declarat Deschamps pentru postul de radio RMC.

În ultimii zece ani, prestigiosul trofeu atribuit de revista France Football celui mai bun fotbalist al lumii a fost cucerit de doar doi jucători: argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo. Anul acesta, câştigătorul Balonului de Aur va fi anunţat pe 3 decembrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Paris.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu