Didier Cauche a câştigat pentru a cincea oară legendara coborâre de la Kitzbuhel

Embed:

Didier Cuche a stabilit un record de cinci victorii în disciplina regină la schi. Elveţianul a câştigat coborârea de la Kitzbuhel, contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, la doar două zile după ce şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului.

Cronometrat cu un minut şi 13 secunde la capătul unui parcurs fără greşeală, Cuche a sărbătorit în stilul caracteristic victoria în fata celor aproape 40.000 de spectatori. Printre aceştia s-a numărat şi Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului american California.

Până la succesul din acest an, Cuche împărţea prima poziţie în clasamentul general al victoriilor la Kitzbuhel cu Franz Klammer, ambii având câte patru reuşite. Cuche este doar al doilea schior din istoria cursei care se impune de trei ori consecutiv după Franz Heinzer.

Beat Feuz, liderul în ierarhia coborâtorilor, a încheiat doar cu al şaselea timp, dar chiar şi aşa tânărul elveţian se menţine în faţa lui Cuche. Liderul Cupei Mondiale la general este în continuare austriacul Marcel Hirscher, urmat de croatul Ivica Kostelic şi de Beat Feuz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu