Didencu, Gamreţchi şi Oniscenco, în arest la domiciliu. Unul dintre ei şi-a recunoscut vina

Embed:

Secretarul Consiliului Municipal Chişinău, Valeriu Didencu, îşi va petrece următoarele 20 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău, după ce învinuitul şi-a recunoscut vina. 

Tot în arest la domiciliu vor sta în următoarele 25 de zile, şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, şi consilierul municipal Oleg Oniscenco.

Amintim că Valeriu Didencu este cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, alături de consilierii municipali Oleg Onișcenco şi Ghenadie Dumanschi. 

Şi Igor Gamreţchi figurează în dosarul parcărilor cu plată din Capitală. Angajatul Primăriei şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu la semnarea contractului cu firma care urma să amenajze parcări cu plată în Capitală.

În dosarul parcărilor cu plată sunt vizate şapte persoane, inclusiv milionarul Alexandr Pincevschi. Pe durata anchetei, lucrările de construcție a parcărilor au fost sistate.

La sfârşitul anului 2015, Primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu