Diaspora moldovenească acuză "Moldtelecom"

Embed:

Reprezentanţi ai 26 de organizaţii de moldoveni aflaţi peste hotare acuză compania "Moldtelecom" de modificarea tarifelor convorbirilor locale în baza unui demers fals. Potrivit lor, Moldtelecom s-ar fi folosit de o solicitare a diasporei, motivând astfel majorarea preţurilor la convorbirile telefonice. Operatorul naţional de telecomunicaţii neagă acuzaţiile.

Reprezentanţii diasporei spun că decizia de a modifica actualele tarife a fost luată ca urmare a unei solicitări de la moldovenii din străinătate, apărută în presă la mijlocul lui ianuarie. În aceeaşi lună, Moldtelecom a anunţat că va aplica noi tarife la convorbirile telefonice locale şi internaţionale. Reprezentanţii companiei spun însă că decizia de a modifica tarifele nu a fost influenţată de cerinţele diasporei.

Reprezentanţii diasporei spun că nu au făcut niciun demers prin care să fi cerut revizuirea tarifelor la convorbirile Moldtelecom. Într-o scrisoare adresată conducerii ţării, ei cer efectuarea unei anchete de serviciu la operatorul de telefonie fixă, pentru a stabili cine a semnat declaraţia din partea diasporei.

Într-o scrisoare adresată conducerii ţării, reprezentanţii celor 26 de organizaţii ale moldovenilor de peste hotare cer efectuarea unei anchete, pentru a stabili cine a semnat declaraţia din partea diasporei. De asemenea, moldovenii din străinătate solicită efectuarea unui audit la Moldtelecom şi publicarea rezultatelor acestuia. Ei mai cer păstrarea vechilor tarife la convorbirile interne şi ieftinirea celor internaţionale.

Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal, Ion Hadârcă, a declarat după şedinţa de ieri a Alianţei de Guvernare, că reprezentanţii "Moldtelecom" vor fi audiaţi în Parlament pe marginea majorării tarifelor la convorbirile interne şi interurbane.

Lasă un comentariu