Diacov solicită pază de corp pentru deputatul democrat Raisa Apolschi. Lupu: Nu aş lua asta în glumă

Parlamentul a votat prelungirea, pentru a treia oară, a termenului în care Comisia de anchetă privind eroarea în Legea cazinourilor va veni cu un raport în Legislativ. Totodată, deputaţii au ales în funcţia de preşedinte al Comisiei deputatul democrat Raisa Apolschi, iar liberalul Valeriu Munteanu  a fost confirmat de Parlament în calitate de secretar.

Cred că sunt o variantă de compromis în situaţia asta”, a declarat deputatul Raisa Apolschi, atunci când a fost întrebată dacă acceptă să fie preşedintele Comisiei de anchetă.

“Vedeţi cum e viaţa asta? Bărbaţi puternici cică, ei aruncă greutăţile pe umerii unei doamne”, a punctat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov, nu a exclus posibilitatea ca Raisa Apolschi să aibă nevoie de pază de corp pentru a face faţă scandalurilor dintre deputaţii de la PL şi PLDM. „Dacă va continua gâlceava dintre cele două fracţiuni, vă rog, doamnei Apolschi, să îi asiguraţi pază”, a spus în glumă Diacov.

În replică, Marian Lupu a declarat că aceasta s-ar putea să fie o propunere destul de reală.

„Nu aş lua asta în glumă. Doamna Apolschi, dacă simţiţi că aveţi nevoie de asta să-mi solicitaţi în scris”, a declarat, Marian Lupu, din prezidiumul Parlamentului.

Cu toate acestea, replicile dure dintre liberali şi liberal-democraţi nu au contenit. Deputatul din partea PL, Valeriu Munteanu, a solicitat Parlamentului ca termenul de prezentare în plen a raportului Comisiei de anchetă să fie prelungit până la finele acestei sesiuni ale Legislativului.

“A rămas să fie audiaţi repetat Ghimpu şi Ioniţă. Această procedură nu va ocupa prea mult timp, reuşim săptămâna asta să ne isprăvim”, a argumentat Munteanu.

Liberal-democraţii, însă, au avut poziţia lor şi au solicitat ca acest termen să fie prelungit până la 1 octombrie. „Am fost numit hoţ şi că am luat banii, vreau să întreb, cum Comisia va reuşi într-o săptămână să aibă o opinie supra acestui subiect. Vreau să mi se spună dacă aceste acuzaţii sunt fondateNu este acuzaţia unui om din drum, ci acuzaţia fostului preşedinte interimar al ţării. Comisia trebuie să răspundă la aceste întrebări, şi nu Ghimpu, cât de bun nu ar fi el”, a spus preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă.

Democraţii au chemat la calm colegii din AIE. “Nu am ieşit la microfon intenţionat, pentru că nu am vrut să stricăm această dragoste reciporcă liberală. Propun să vă mai gândiţi noaptea şi mâine veniţi cu o formulă viabilă, toţi sunt vinovaţi că nu au citit ce au semnat”, a declarat preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov.

Comisia de anchetă va elucida cauza în care s-a strecurat o eroare în Legea cazinourilor şi va prezenta un raport referitor la acest subiect nu mai târziu de 1 octombrie, atunci când îşi va înceta activitatea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu