Diacov şi Ghimpu, la cuţite. De ce se ceartă colegii de Alianţă VIDEO

Embed:

Nu s-au putut apuca de treabă mai mult de o oră. Este vorba de aleşii poporului care au schimbat replici acide în plenul Parlamentului pe marginea zilei de 28 iunie. Deşi membrii AIE ar trebui să împartă aceleaşi idei, Mihai Ghimpu şi Dumitru Diacov au purtat un dialog condimentat şi mai puţin prietenos.

"Am analizat şi mă gândesc la propunerea comuniştilor cu eliberarea. Dacă am fost eliberaţi în anul 1940, atunci de ce vorbiţi în limba rusă?", a întrebat Mihai Ghimpu după ce un deputat comunist a venit cu o propunere pentru ordinea de zi, vorbind în limba rusă. Ghimpu a mai adăugat, adresându-se către Vladimir Voronin: "Domnule Voronin, mai cuminţiţi-vă subalternii dumneavoastră!".

Pe marginea acestui subiect s-a expus şi democratul Dumitru Diacov. "Republica Moldova nu a avut noroc de o istorie cum alte popoare. Avem o istorie zbuciumată, plină de chinuri. Dar nu am avut noroc şi de politicieni. Unii vor război cu ruşii, alţii cu românii, dar opriţi-vă şi ajungeţi la moldoveni. Domnule Ghimpu, ia şi te linişteşte şi nu umbla cu candela prin Parlament", la îndemnat Diacov pe colegul său de alianţă.

Replica liberalului nu s-a lăsat multaşteptată. "Noi vorbim de adevăr istoric şi nu am mers înainte din cauza voastră, a centriştilor. Nu poate exista viitor făra trecut, şi el este tragic. Îmi pare rău ca dumneata nu ştii cine eşti şi te-ai născut în Siberia", a replicat Mihai Ghimpu.

Nici Dumitru Diacov nu s-a lăsat: "Mă deranjează şi comuniştii, şi Ghimpu şi alţii. V-aţi luat electorat, în timp ce noi ţinem ostatică ţara. Luptăm şi mergem înainte, dar cu capul înapoi. Istoria trebuie să unească ţara, nu să o dezbine", a punctat acesta.

Şi mai mult a încins atmosfera deputatul PCRM Zinaida Chistruga. "Să nu fie Diacov înflăcrat şi să-l înveţe pe Ghimpu. Nu este nicio deosebire între ei, iar mijlocul poate să risipească clădirile. Domnule Diacov, trebuia să îl puneţi la punct pe Ghimpu când aţi semnat acordul AIE şi aţi împărţit funcţiile în stat", a conchis comunista.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu