Diacov: Raportul din partea UE ar trebui să ne consolideze în jurul ideii de integrare europeană

Embed:

Raportul pozitiv exprimat din partea Uniunii Europene ar trebui să consolideze clasa politică din Republica Moldova, dar şi toată populaţia ţării în jurul ideii de integrare europeană. De această părere este preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Democratul susţine că semnalul dat astăzi de oficialii europeni demonstrează că ţara noastră are o şansă de a adera la marea familie europeană. "În aceste momente ţara are nevoie de linişte şi de cooperare pentru a merge pe drumul de integrare în UE", a mai spus acesta.

În acelaşi timp, Dumitru Diacov spune că etapa post Vilnius va fi una în care Moldova trebuie să demonstreze prin voinţă politică că este un partener de încredere al Uniunii Europene. Deputatul a mai menţionat că ar trebui ca şi cetăţenii să simtă apropierea de UE.

Printre priorităţi, Diacov a menţionat reformarea justiţiei, reforma procuraturii, crearea unui climat favorabil pentru afaceri. Deputatul a subliniat că Parlamentul a adoptat un pachet de legi ce ţine de acest domeniu, însă problema în ţara noastră nu constă în adoptarea legilor ci în implementarea lor.

Publika.md menţionează că astăzi Uniunea Europeană a avizat pozitiv cel de-al cincilea raport privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu