Diacov: Pe Ghimpu, uneori, îl ia gura pe dinainte

"Pe domnul Ghimpu câteodată îl ia gura pe dinainte, dar apoi îşi revine şi încearcă să găsească şi el un compromis". Astfel a comentat preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, declaraţiile făcute de Mihai Ghimpu în şedinţa de azi a Parlamentului.

În opinia lui Diacov, colegii din AIE ar trebui să depăşească momentele de tensiune şi să revină la dialogul constructiv.

Cât priveşte acuzaţiile reciproce între liberali şi liberal-democraţi, şi avertizările acestora că nu vor mai face cedări pentru a merge la compromis, democratul le-a propus să ia exemplu de la PD. Potrivit lui, "Partidul Democrat este mai tolerant decât unii colegi din AIE".

Totodată, Dumitru Diacov este de părere că vacanţa va aduce mai multă eficienţă în activitatea alianţei. "Deputaţii din AIE au un potenţial de a lucra şi sper că vacanţa va aduce mai multă linişte şi ne vom apuca de lucru la întoarcere", a precizat acesta.

La şedinţa de azi a Legislativului, Mihai Ghimpu s-a supărat pe deputaţii din PLDM că nu au susţinut proiectul PL privind statutul municipiului Chişinău. "S-a terminat baia, nu mai avem de gând să vă spălăm public să arătaţi frumoşi, ţineţi cont de asta", i-a avertizat acesta pe liberal-democraţi.

Anterior, Vlad Filat a declarat că nu mai vrea existenţa AIE doar de dragul alianţei şi nu va mai face cedări în faţa presiunilor partenerilor de coaliţie.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu